Home / Administratie / Apa pe Câmpia Mureșeană, un pas mai aproape de realizare

Apa pe Câmpia Mureșeană, un pas mai aproape de realizare

Conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Invest Mureș a aprobat marți, 5 iulie, cu prilejul unei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru două proiecte importante.

Potrivit informațiilor furnizate de către deputatul social-democrat Dumitrița Gliga, este vorba despre „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș”, în perioada 2014-2020, Zona Luduș – Miheșu de Câmpie, UAT Luduș, UAT Sânger, UAT Tăureni, UAT Zau de Câmpie, UAT Grebenișu de Câmpie, UAT Șăulia, UAT Miheșu de Câmpie, și despre „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș”, în perioada 2014-2020, Zona Valea Nirajului – UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani.

”Apreciez eforturile depuse de reprezentanții Aquaserv și ADI Aqua Invest, precum și de președintele Ovidiu Dancu, pentru a face tot posibilul ca lucrarea să fie demarată cât mai urgent şi finalizată în termen, până la data de 31 decembrie 2023”, a precizat, prin intermediul unei declarații de presă, deputatul Dumitrița Gliga.

Totodată, președintele interimar al PSD Mureș a reamintit importanța proiectului care vizează alimentarea cu apă potabilă a zonei de câmpie a județului Mureș.

”Așa cum am prezentat și în interpelarea mea, din data de 16 mai, adresată domnului ministru Marcel-Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, întârzierile generate de contestațiile în instanță, a căror soluționare a durat aproape 5 ani de zile, au condus – ca singura posibilitate pentru a putea respecta termenele – la desprinderea din proiectul major cuprins în Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM – a Magistralei Miheșu de Câmpie – Luduș. Aceasta este unica soluție prin care cetățenii județului Mureș din zonele vizate să mai poată spera la alimentarea cu apă, într-un orizont de timp rezonabil.  Magistrala de apă Miheșu de Câmpie – Luduș reprezintă un proiect important pentru județul nostru, propunându-și să asigure atât alimentarea cu apă, cât și modernizarea infrastructurii actuale pentru următoarele localități: Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Miheșu de Câmpie, Șăulia, Grebnișu de Câmpie, Cuci, Bârza, Cipăieni, Pripoare, Zăpodea, Vălișoara, Măcicășești, Fânațe, Moara de Jos și Gaura Sângerului”, a menționat deputatul Dumitrița Gliga.

Citeste si:  Protagoniștii zilei de marți, 10 august la Harmonia Cordis

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Interviu cu Petrișor Bordea, viitor elev militar

Așa cum v-a obișnuit, echipa cotidianului Zi de Zi caută spre a evidenția excelența în …