Coordonare franco-germană Altele
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Coordonare franco-germană

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Olaf Scholz, şi-au continuat „strânsa coordonare privind răspunsul la războiul din Ucraina” în cursul unui dineu de lucru la Paris, potrivit unui comunicat al Palatului Elysee. Cei doi lideri s-au întâlnit astfel la o săptămână după o cină privată, la 25 iunie, cu ocazia summitului G7 din Alpii Bavariei.

De asemenea, s-au deplasat împreună cu premierul italian, Mario Draghi, la Kiev, pe 16 iunie, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Ucraina şi candidatura acestei ţări la aderarea la Uniunea Europeană. Cu ocazia acestui dineu din capitala Franţei, cei doi lideri trecut din nou în revistă „problemele majore de actualitate atât la nivel internaţional, cât şi european şi bilateral”. Ei urmau să discute despre independenţa UE în „domeniul energiei, apărării si materiilor prime strategice”, dar şi despre situaţia din Sahel şi următorul consiliu de miniştri franco-german.

„Acest tip de discuţii ajută la construirea încrederii şi la adâncirea acestei încrederi”, în special după summitul NATO şi G7 de la Elmau, a subliniat purtătorul de cuvânt al cancelarului federal, Steffen Hebetsreit.

AFP

( www.agerpres.ro)

Foto: www.monitorulcj.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE