VIDEO-INTERVIU: Darius Nemeș, 10 la Bacalaureat și viitor judecător Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1132 Vizualizări

VIDEO-INTERVIU: Darius Nemeș, 10 la Bacalaureat și viitor judecător

La Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, examenul de Bacalaureat a fost și în acest an productiv. Elevii colegiului au reușit să obțină punctaje înfloritoare, iar în topul mediilor s-au remarcat patru elevi, care au obținut media 10. Circumstanțele au fost de așa natură, încât echipa cotidianului Zi de Zi nu a reușit să-i adune pe toți cei patru elevi împreună, însă după un videoreportaj înfloritor cu două eleve la fel de înfloritoare, mai jos puteți descoperi câteva dintre tainele deosebitului elev Darius Nemeș, care a absolvit profilul Științe ale Naturii intensiv Engleză și care de asemenea, a obținut punctaj maxim în examenul de bacalaureat.

Reporter: Spune-ne câte ceva despre tine și despre perioada examenului de bacalaureat, perioada liceului.

Darius Nemeș: Da, perioada liceului a fost una favorabilă, a fost o perioadă a introspecției, a fost o perioada dezvoltării. Simt că aici, la Colegiul Național „Unirea”, am reușit să mă dezvolt emoțional, intelectual și asta e foarte important. Am avut alături colegi deosebiți și profesori implicați și devotați.

Rep.: Cât de greu a fost examenul de bacalaureat și cât de greu a fost să te pregătești pentru acesta?

D.N.: Da, examenul de bacalaureat a fost o provocare, aș putea spune. Nu a fost ușor, asta e cert, dar nici nu pot spune că a reprezentat o povară. M-am pregătit cu seriozitate, m-am pregătit din timp, am lucrat constant, singur, fără meditații și sunt foarte mulțumit de rezultatul obținut.

Rep.: Cum ai reușit să îmbini timpul liber cu școala în așa fel încât să și obții aceste rezultate?

D.N.: N-aș putea spune că a fost prea dificil. Așa cum am spus, am început din timp și asta mi-a oferit un avantaj categoric. În fiecare săptămână, o zi pe săptămână, sâmbăta era ziua mea liberă. Nu desfășurăm activități legate de școală, alegeam să mă relaxez și să fac sau să întreprindă activități dragi mie. De exemplu, îmi place să citesc, îmi place să citesc literatura contemporană, mă fascinează și aș vrea să spun că Mircea Cărtărescu e chiar un autor pe care îl citesc mereu cu admirație și plăcere deopotrivă. De asemenea, îmi place istoria, logica și filosofia, domenii pe care le aprofundez în timpul liber. Și un hobby poate mai comun, e fotbalul. Îmi place să joc fotbal, să mă uit la fotbal, să merg la meciuri de fotbal, cam tot ce ține de acest sport.

Rep.: Cât de greu a fost să treci prin pe toată perioada aceasta și cine te-a susținut să reușești?

D.N.: Cel mai mare suport l-am primit din partea familiei, dar și profesorii și prietenii m-au susținut. Țin să mulțumesc familiei pentru suport. De multe ori se întâmpla ca eu să nu reușesc să-mi îndeplinesc obiectivele pentru o anumită zi. Țin să precizez că sunt o persoană organizată și îmi planific îndeaproape în fiecare zi și de multe ori planificare e nerealistă. Atunci nu realizam acest aspect, acum însă privind retrospectiv îmi dau seama că era total nerealist. Evident că la finalul zilei atunci când nu reușeam să-mi duc la capăt planificările, eram dezolat. Familia însă era cea care-mi oferea suport și mergeam mai departe.

Rep.: La ce materii îți făcea cel mai mult plăcere să înveți în liceu?

D.N.: La istorie pentru că îmi place foarte mult istoria, mă pasionează istoria în general, mă pasionează materiile din sfera asta umanistă. Pentru examenul de bacalaureat vă spun că am învățat cu cel mai mare drag la română.

Rep.: E interesant faptul că te pasionează sfera umanistă, luând în calcul faptul că tu ai terminat la profil realist. Dar spune-ne despre viitor, ce planuri ai, ce dorești să faci mai departe?

D.N.: Da, în viitor aș dori să urmezi cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar apoi pe cele ale Institutului Național al Magistraturii de la București. Aș dori să devină judecător. Simt că sunt o persoană rațională, cerebrală, cumpătată, echilibrată și vreau să pun umărul cu fermitate și intransigență la realizarea actului de justiție.

Rep.: Ce te-a determinat să tinzi spre așa o profesie?

D.N.: Așa cum am spus, cred că am calitățile necesare unui viitor judecător. Îmi doresc să fiu tot timpul în slujba cetățeanului și prin deciziile pe care le voi lua să ajut cetățenii de bună credință.

Rep: Mulțumim Darius, felicitări și mult succes în îndeplinirea visului tău!

A consemnat Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE