Documente din dosarul Polanski, desecretizate Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Documente din dosarul Polanski, desecretizate

Biroul procurorului din Los Angeles a anunţat marţi că nu se va mai opune divulgării mărturiei unuia dintre predecesorii săi în dosarul acuzaţiilor de viol asupra unei minore formulate împotriva lui Roman Polanski, care, potrivit lui Polanski, ar dovedi că justiţia nu a respectat un acord încheiat cu cineastul în acest dosar, informează AFP.


Roman Polanski a fost acuzat că a drogat-o şi violat-o pe Samantha Gailey, în vârstă de 13 ani la momentul faptei, la Los Angeles în 1977. Potrivit unui comunicat al lui George Gascon, procuror al comitatului Los Angeles, biroul său a ”stabilit că este în interesul justiţiei să accepte renunţarea la confidenţialitatea transcrierilor”. ”Acest dosar este descris în tribunale drept ‘una dintre cele mai lungi saga din istoria judiciară a Californiei”’, a scris el.


”Timp de mulţi ani, biroul nostru s-a opus publicării unor informaţii pe care victima şi publicul au dreptul să le cunoască”, a continuat Gascon. Nu se cunoaşte conţinutul exact al transcrierilor unei depoziţii făcute cu uşile închise de Roger Gunson, procurorul care a condus la vremea respectivă ancheta împotriva lui Roman Polanski şi care s-a pensionat în 2002.


Avocaţii lui Polanski însă, care au cerut fără succes în mai multe rânduri publicarea mărturiei, susţin că această declaraţie ar demonstra că justiţia nu a respectat termenii unui acord încheiat cu cineastul. Pentru a evita un proces public cu Samantha Gailey, procurorul a abandonat acuzaţiile cele mai grave în schimbul recunoaşterii de către Roman Polanski a unei relaţii sexuale cu minora.

AFP

www.agerpres.ro)

Foto: https://24-ore.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE