După Târgu Mureș, Rudy Moca – Cetățean de Onoare și în Iernut Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 666 Vizualizări

După Târgu Mureș, Rudy Moca – Cetățean de Onoare și în Iernut

Consilierii locali ai orașului Iernut au aprobat recent, într-o ședință ordinară de lucru, acordarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului Iernut omului de cultură Rudy Moca, ”pentru întreaga sa activitate dedicată culturii și educației.”

Peste 870 de roluri, în 38 de ani

În vârstă de 73 de ani, Rudy Moca (Rudolf Moca pe numele său real) deține în palmaresul său artistic, de maestru păpușar, peste 870 de roluri în decursul a 38 de ani de activitate în domeniul teatrului de păpuși.

”Născut în Târgu Mureș, a venit în orașul Iernut unde a frecventat grădinița cu program normal – secția maghiară, iar apoi clasele primare, gimnaziale și liceale în limba română. Urmează serviciul militar – termen redus, fiind student la Universitatea București – Facultatea de Psihologie. În anul 2002 primește o bursă de studii post-universitară, în Franța, la Universitatea Versailles – specializarea Drepturile Omului, Politologie și Comunicare, prin susținerea financiară a Centrului Cultural Francez din România. După alte specializări se angajează la Teatrul de Păpuși din Târgu Mureș timp de 38 de ani. A desfășurat diverse activități atât pe scena teatrului, cât și în lumea radioului, a televiziunii, fiind și profesor timp de zece ani și colaborator activ al cotidienelor locale, obținând multe titluri și distincții pentru activitatea desfășurată. În momentul de față, pensionar fiind, a rămas la fel de activ în domenii precum educația, cultura, civismul, și un ferm susținător al comunității rome atât din județ cât și din țară, în acest sens fiind implicat în multe proiecte de-a lungul carierei, la rândul său fiind considerat o mare personalitate romă”, a precizat inițiatorul proiectului, consilierul local Vasile Cornea.

De-a lungul anilor, Rudy Moca a fost răsplătit cu numeroase distincții și premii din care amintim: Premiul de Excelență și statueta de Performanță în artă din partea UNITER, Premiul de Excelență și distincția ”Fibula de la Suseni” din partea Instituției Prefectului – Județul Mureș, Diploma de Excelență și Înaltă Prețuire din partea Guvernului României și recent, în acest an, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE