Home / Sanatate / Mureș: Cine și în ce condiții va primi rețetă pentru iodură de potasiu

Mureș: Cine și în ce condiții va primi rețetă pentru iodură de potasiu

Distribuie

Conducerea Patronatului Medicilor de Familie Mureș, respectiv a Asociației Medicilor de Familie Mureș, dr. Iulia Băilă și dr. Luminița Boitor a anunțat luni, 8 august, prin intermediul unui comunicat de presă, modalitatea prin care medicii de familie vor elibera rețete de iodură de potasiu.

Comunicatul de presă a fost remis ”având în vedere anunțul făcut astăzi, 8 august 2022, de ministrul Sănătății, în legătură cu prezentarea imediată la medicul de familie pentru obținerea rețetei de iodură de potasiu.”

”Dorim să vă comunicăm următoarele: persoanele eligibile pentru această prescripție sunt cele cu vârsta de până la 40 de ani, în orice cabinet medical au prioritate urgențele medico-chirurgicale, timpul de asteptare pentru probleme curente, inclusiv pentru prescrierea iodurii de potasiu poate fi prelungit având în vedere situația dată; vă rugăm să aveți înțelegere și răbdare, prescripțiile pentru iodură de potasiu nu se pot trimite pe whatsapp sau pe email, obținerea lor necesită prezența fizică la cabinetul medical. Nu în ultimul rând semnalăm faptul că astăzi, 8 august 2022, programul informatic al CNAS funcționează cu foarte multe întreruperi neanunțate, care generează întârzieri nedorite și care sunt imprevizibile în viitorul imediat. Aglomerarea intempestivă generată de anunțul imperativ al ministrului Sănătății poate perturba grav activitatea noastră, cu rezultate imprevizibile Vă asigurăm de faptul că suntem alături de dumneavoastră stimați pacienți, și facem tot ce ne stă în putință din punct de vedere medical și uman, chiar dacă suntem nevoiți să ne cerem scuze pentru situația neplăcută pe care nu am generat-o noi. Să fim cu toții doar sănătoși!”, se menționează în comunicat.

În aceeași zi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că sistemul de distribuție a pastilelor de iodură de potasiu este ”perfect functional.”

”Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională. Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct”, a afirmat Alexandru Rafila.

(Redacția)

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

12,2 milioane de lei pentru instituții culturale mureșene

Distribuie În urma încasării sumei de 2% din impozitul pe venit, județul Mureș a primit …