Calificative în loc de note la sport, muzică și desen, pentru gimnaziu și liceu Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 517 Vizualizări

Calificative în loc de note la sport, muzică și desen, pentru gimnaziu și liceu

Ministrul Sorin Cîmpeanu susține, într-o postare pe Facebook, că menținerea calificativelor în locul notelor în învățământul gimnazial și în cel liceal, la cele trei materii, îi va încuraja pe elevi să participe la aceste discipline „fără a simți presiunea notei”. Noua metodă de evaluare este inclusă în proiectul de modificare a Legii Educației și ar urma să intre în vigoare începând cu septembrie 2023, potrivit informațiilor furnizate de Edupedu.ro.

„Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică circa 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00”, a scris ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook, marți, 23 august.

După „o dezbatere constructivă cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi profesori de educație fizică”, ministrul a concluzionat că „situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00”.

 Potrivit sursei citate, Sorin Cîmpeanu a venit cu o propunere de modificare a noului sistem de evaluare a elevilor. Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru învățământul vocațional/clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la 10, lucru deja precizat în proiectul legii.

„Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realitățile din sistemul de învățământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”, a adăugat ministrul. Potrivit lui Cîmpeanu, numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline nu va fi diminuat, ba chiar ar putea crește prin noile planuri-cadru care vor fi aplicate din septembrie 2023.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE