Biserica ortodoxă din Hodac, resfințită Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 308 Vizualizări

Biserica ortodoxă din Hodac, resfințită

Credincioșii ortodocși din localitatea Hodac au trăit duminică, 11 septembrie, un moment de aleasă bucurie prilejuit de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu.

„Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și rostit cuvântul de învățătură”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia. Potrivit acestora, la finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă în ogorul Bisericii pe parcursul anilor de slujire, părintele Nicolae Mihail Fiț, preot al parohiei Hodac începând cu anul 2004, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii locașului de închinare au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Diplome de aleasă cinstire.

„Fiul lui Dumnezeu îmbrățișează pe Cruce întreaga lume căzută pentru a o restitui Tatălui. Sfântul Chiril al Ierusalimului spunea oarecând: «Dumnezeu Și-a întins mâinile pe Cruce pentru a cuprinde marginile universului». Iar scriitorul bisericesc Lactanțiu scria: «Astfel, Dumnezeu, în patima Sa, Și-a întins brațele și a cuprins cercul pământului pentru a însemna că, de la Răsărit și până la Apus, un popor ce va să vină se va strânge sub aripile Sale». Iată motivul pentru care trebuie să prețuim Sfânta Cruce, steagul biruinței și semnul religiei creștine”, au fost cuvintele de învățătură adresate celor prezenți de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Hodac a fost ridicată în anul 1881, din daniile și cu sprijinul deosebit al bunilor credincioși de aici. Locașul de rugăciune a fost împodobit cu haina picturii între anii 1981-1984, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către pictorul Gabriel Dogărescu din București. Catapeteasma bisericii este sculptată în lemn de stejar, fiind realizată în anul 2000. În decursul ultimilor trei ani, sub atenta coordonare a părintelui paroh, au fost executate numeroase lucrări de înfrumusețare a locașului de cult.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE