Rezultate de excepție pentru elevii din ”Papiu” la Cambridge Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1087 Vizualizări

Rezultate de excepție pentru elevii din ”Papiu” la Cambridge

Trăim într-o contemporaneitate care caută cu frenezie să definească succesul unui om printr-o îmbinare armonioasă a unor multitudini de aspecte: academic, social, familial, spiritual. Așadar, în diferite etape ale vieții, succesul se manifestă în diverse forme. Succesul academic, poate fi, probabil, cel mai ușor de definit, ca o evoluție permanentă presărată cu momente în care realizările devin cuantificabile.

Pentru aproximativ 150 de elevi ai Colegiului Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș acesta a reprezentat obținerea unui certificat Cambridge emis de către Centrul ESOL din cadrul Universității Cambridge, menit a atesta nivelul de cunoaștere al limbii engleze conform Cadrului European de Referință pentru limbi străine.

”Existența a cel puțin trei clase pe nivel de studiu cu regim de predare intensiv ori bilingv reflectă importanța pe care Colegiul o acordă studiului limbii engleze. Preocuparea școlii pentru a pregăti elevii în această direcție, seriozitatea, dedicarea și profesionalismul cu care această materie este abordată la clasă de către membrii catedrei de limba engleză sunt probate nu doar de rezultatele obținute de elevi la concursurile (public speaking, dezbateri, traduceri) și olimpiadele de profil, dar și la examenele Cambridge. Astfel, în anul școlar 2021-2022, deși după o perioadă în care munca la clasă a fost îngreunată de activitatea online, un număr impresionant de elevi ai colegiului (aproximativ 150) au obținul o recunoaștere a nivelului lor de cunoștințe prin obținerea nivelelor B1, B2. C1, C2”, a informat prof. Briena Stoica.


Ceremonie specială, în Amfiteatru

În Amfiteatrul Colegiului, membrii catedrei au organizat o ceremonie pentru înmânarea certificatelor celor care au susținut examenul în sesiunea de vară (mai-iunie).

Satisfacția succesului este mai mult decât evidentă pe chipurile lor întrucât ,,cea mai frumoasă priveliște vine după cel mai dificil urcuș”. Trebuie menționat faptul că Papiul este de 9 ani centru de pregătire al examenelor Cambridge de la nivelul A2 la cel mai înalt nivel academic posibil (C2), iar parteneriatul dezvoltat cu Asociația Eurolingva din Oradea presupune și organizarea examenelor de competență lingvistică cu recunoaștere internațională. Aceste examene sunt recunoscute de instituții de învățământ superior din țară și străinătate, respectiv de angajatori din domeniul public și privat din Uniunea Europeană. Ajutați de expunerea tinerilor la acestă limbă, de faptul că engleza este pretutindeni, atingerea nivelului academic înalt nu ar fi posibilă fără un ghidaj corespunzător din partea profesorilor care se perfecționează în mod constant pentru a veni în întâmpinarea nevoilor elevilor. Deși se are în vedere pregătirea probei obligatorii de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat, la clasele de specialitate procentajul elevilor care susțin un examen Cambridge (fie pentru o atestare internațională a nivelului de cunoștințe – CV, fie pentru a-și continua studiile în străinătate) este într-o creștere constantă având chiar clase de liceu în care toți elevii au susținut un astfel de examen. De aceea, catedra de engleză a Colegiului organizează trei-patru sesiuni anuale de examene. Doar în ultimul an au fost organizate patru sesiuni de examen, la care au participat un număr de 293 de elevi din județ, dintre care jumătate au fost papiiști”, a mai menționat prof. Briena Stoica.

Studiul limbii engleze rămâne o prioritate în contextual global al lumii moderne, iar în centrul preocupărilor profesorilor de engleză papiiști rămâne progresul elevilor, pregătirea acestora pentru cerințele lumii contemporane.

Mândrie mare pentru elevii și profesorii de limba engleză ai Colegiului Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, deoarece munca și efortul colaborativ au fost răsplătite la început de an școlar prin numărul mare de certificate obținute în sesiunea din vară a examenelor Cambridge.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE