Teatrul Ariel inclus într-un proiect pilot în România Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Teatrul Ariel inclus într-un proiect pilot în România

Ultima zi de repetiții la Teatrul Ariel Târgu-Mureș, alături de actrițele Alice Bratu, Cristina Ungureanu și Emilia Banciu. Foarte curând va ieși la publicul tânăr spectacolul ‘Trei cu susu-n jos’, de Carsten Brandau, traducere de Ciprian Marinescu, parte din proiectul ‘Teatru contemporan în săli de clasă’, coordonat de Ioana Gonţea, produs de Asociația Română Pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) și co-finanțat de AFCN. Mulțumesc tuturor pentru frumoasa experiență, nu în cele din urmă directorului Gavril Cadariu și lui Elise Wilk, a menționat Cosmin Panaite, regizor și actor pe pagina sa de facebook.

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria s-a alăturat proiectului „Teatru contemporan în săli de clasă”, lansat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în colaborare cu Goethe-Institut București și cu agenția Henschel din Berlin, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Misiunea proiectului este aceea de a implementa în cinci teatre de copii și tineret din România un format nou de teatru, răspândit în spațiul german: Klassenzimmerstücke, spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă. În România proiectul este unul pilot, nu a mai fost realizat acest tip de scpectacol până în acest moment.

Cele cinci teatre din Transilvania care participă sunt Oradea – Teatrul Regina Maria – Trupa „Arcadia”, Alba-Iulia – Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Târgu-Mureș – Teatrul „Ariel”, Brașov – Teatrul „Arlechino” și Sibiu – Teatrul GONG.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE