„Rapsodii de toamnă” la Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

„Rapsodii de toamnă” la Luduș

Unul dintre cele mai interesante și așteptate proiecte educative inițiate de Grădinița cu Program Normal nr. 1 Luduș, structură a Grădiniței „Căsuța Fermecată”, director prof. Carmen Petac s-a desfășurat în ziua de 4 noiembrie, la sediul Grădiniței din strada Vânătorilor sub titlul „Rapsodii de toamnă”. La succesul acestei manifestări au contribuit și preșcolarii grupei combinate de la Grădinița cu Program Mormal nr. 1, educatoare Floarea Moldovan.

„Toamna este anotimpul în care se petrec multe transformări în natură, toamna aduce satisfacții oamenilor harnici, dar și copiilor. Toamna, purtând haina sa multicoloră a trecut și pe la grădinița noastră, pășind pe un covor multicolor de frunze cu alaiul darurilor sale din grădini, livezi și podgorii”, după cum ne-a relatat Cornelia Olar, una dintre educatoarele care, alături de colegele sale și de copii au ilustrat prin jocuri atractive activitățile specifice din această perioadă care se desfășoară în satele noastre.

Proiectul „Rapsodii de toamnă” s-a derulat de-a lungul a trei săptămâni în care copiii, asistați de părinți și bunici au ajutat la strânsul recoltelor din grădini, livezi și vii. După derularea acestor activități a rezultat o expoziție în natură, acolo unde au fost prezentate lucrările copiilor, desene, picturi, montaje din flori, frunze și semințe. Cele patru ateliere de lucru: Grupa mică „Mici dar harnici”, educatoare Angela Moldovan și Monica Huidu; Grupa mijlocie „Bogățiile toamnei”, educatoare Maria Moldovan și Cornelia Olar; Grupa mare „Fantezie de toamnă”, educatoare Maria Călugăr și Andrea Cercel și Grupa combinată, educatoare Floarea Moldovan au prezentat lucrări caracterizate prin fantezia, ingieniozitatea și candoarea copilăriei. „Rapsodiile de toamnă”, pe care am dori să le vedem și de primăvară, vară și iarnă, au contribuit la buna cunoaștere a naturii de către copii, cei care au nevoie de o mai bună cunoaștere a naturii care ne înconjoară.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE