VIDEO, FOTO: Noapte de rugăciune la Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 565 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Noapte de rugăciune la Reghin

Comunitatea greco-catolică din municipiul Reghin a fos gazda unei nopți de veghe în rugăciune avută loc în perioada 11-12 noiembrie 2022, în cele două locații greco-catolice din oraș, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și Capela „Înălțarea Sfintei Cruci”.

A 133-a Noapte de Veghe a debutat vineri, 11 noiembrie,  ora 18 în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Parohia Greco-Catolică Reghin I) din Piațeta Libertății din Municipiul Reghin, locul unde a fost oficiată Vecernia,  Sfânta Liturghie Arhierească și Binecuvântarea Euharistică de către Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Începând cu ora 21 a avut loc Procesiunea cu Preasfântul Sacrament, moment în care credincoșii s-au îndreptat spre Capela „Înălțarea Sfintei Cruci” (Parohia Greco-Catolică Reghin II) din centrul orașului, a doua locație a Nopții de Veghe de la Reghin,  Aici, credincioșii s-au rugat până spre dimineață. Principalele momente ale nopții au fost Rozarul de durere, condus de Pr. Claudiu Merdariu, Calea Sfintei Cruci, condusă de Pr. Alexandru Dulău, Sfânta Liturghie (rit latin), celebrată de Pr. Iosif Mihăeș, Adorația Euharistică, condusă de Pr. Emil Ghiurcă, Rozarul Spiritului Sfânt, condus de Pr. paroh Aurel Rus, Acatistul Fericiților Episcopi Martiri, condus de Pr. Orest Nichita, Rozarul Divinei Îndurări – Rugăciuni pentru sufletele din purgator, Canonul Îngerului păzitor, Paraclisul Maicii Domnului,  Ultimul moment al Nopții de Veghe a fost Sfânta Liturghie celebrată de Pr. Teodor Rideg, moment care a consfințit cea de a 133-a Noapte de Veghe de la Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE