Mai multe specii de animale, pe lista noilor locatari de la Zoo Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 990 Vizualizări

Mai multe specii de animale, pe lista noilor locatari de la Zoo Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, alocarea sumei de 3.644 de euro necesară efectuării a trei delegații de către reprezentanți ai Zoo Târgu Mureș la mai multe grădini zoologice din Ungaria și Germania, cu scopul de a transporta la Târgu Mureș mai multe specii de animale.

Astfel, edilii locali au aprobat alocarea sumei de 1.858 de euro pentru o delegație de trei zile la Erlebnis – Zoo Hannover (Germania), 908 de euro pentru o delegație de două zile la Zoo Nyiregyháza, la Zoo Miskolc și la Zoo Debrecen (Ungaria) și 878 de euro pentru o delegație de două zile la Grădina Zoologică și Botanică din Budapesta, respectiv la Centrul Național pentru Biodiversitate și Conservarea Genelor Gödöllő și Grădina Zoologică din Gyöngyös (Ungaria).

În ceea ce privește speciile care vor fi aduse la Târgu Mureș, acestea sunt următoarele: zebră, capybara și seriama (cariama) cu creastă (de la Zoo Hannover), zebră, lemur cu coadă vargată, capră din Camerun, cerb ren, fenec și maimuță colobus (de la Zoo Nyiregyháza, la Zoo Miskolc și la Zoo Debrecen), grup de suricate, papagal Ara albastru-auriu (Ara ararauna), cerb Muntiac, bibilici, ouă din specii de rase autohtone și leopard (de la Grădina Zoologică și Botanică din Budapesta, respectiv Centrul Național pentru Biodiversitate și Conservarea Genelor Gödöllő și Grădina Zoologică din Gyöngyös).

”Avem adăposturile amenajate şi condiţiile necesare pentru a adăposti şi îngriji aceste animale. Administraţia Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești din Târgu Mureş în anul 2015 a şcolarizat şi autorizat personal angajat pentru a putea efectua transportul de animale de colecţie. Tot pe parcursul anului 2015 s-a achiziţionat şi autorizat un mijloc de transport şi remorcă care poate efectua transporturi de lungă durată de animale de colecţie. Suntem singura Grădina Zoologică din România cu personal şi mijloc de transport autorizat pentru a efectua asemenea transporturi realizând economii însemnate”, se menționează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE