Peste 160 de pompieri și angajați SMURD vor fi la datorie Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Peste 160 de pompieri și angajați SMURD vor fi la datorie

Peste 160 de pompieri și angajați SMURD vor fi la datorie, în județul Mureș, în acest final de an, pentru asigurarea unui răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical, a anunțat Biroul de Presă al ISU Horea Mureș.

În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Totodată, pentru ca trecerea în noul an să fie prilej de bucurie pentru întreaga familie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea” al judeţului Mureș recomandă respectarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor sau a oricăror situații de urgență, în orice activitate ne-am angrena, în casă, afară sau pe domeniul public, astfel:

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor/echipamentelor de încălzire.

Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de grupuri de persoane, clădiri, arbori şi autovehicule;
 NU permiteţi copiilor să utilizeze mijloacele pirotehnice;
 NU faceţi foc de tabără în imediata vecinătate a locuințelor, cabanelor montane sau pe timp de vânt;
 NU supraalimentați sobele cu sau fără acumulare de căldură;
 NU așezați mobilierul sau alte materiale combustibile în apropierea mijloacelor de încălzire;
 NU utilizaţi instalaţii de iluminat ornamental cu defecţiuni sau improvizaţii;

De asemenea, vă recomandăm parcarea autoturismelor în locuri care să nu blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie.

În cazul producerii oricărui eveniment care vă poate pune în pericol, sunați de urgență la numărul unic 112!!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE