Delegație de la Gimnaziul ”Friedrich Schiller”, mobilitate Erasmus+ în Olanda Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 567 Vizualizări

Delegație de la Gimnaziul ”Friedrich Schiller”, mobilitate Erasmus+ în Olanda

O delegație formată din cinci elevi și doi profesori însoțitori de la Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller” din Târgu Mureș a participat, în perioada 16-20 ianuarie 2023, la mobilitatea Erasmus+ ”Think Global, Act Digital”, în Olanda, la Oostvaardens College School.

Alexandra Cotlarciuc, Ilinca Doarje, Paul Fărcaș-Câmpean, Cristina Moldovan și Titus Trif, elevi ai ciclului gimnazial, de la secțiile română și germană, îndrumați de domnii profesori Daniel Ștefan Bendriș și Sebastian Pui, au reprezentat delegația din România, alăturându-se delegațiilor din Lituania, Italia și Turcia.

Pe parcursul celor cinci zile, prezentarea și vizionarea de proiecte s-au împletit armonios cu activitățile recreative, care au vizat dobândirea de abilități în crearea de programe, folosind tehnica computerizată, vizitarea unor orașe din Olanda, dar și participarea la jocuri de echipă, cu scopul legării unor prietenii între copiii din diversele țări participante.

În prima zi, delegațiile au fost întâmpinate cu căldură de studenți și profesori de la Oostvaardens College School, care le-au prezentat oaspeților școala și programul de mobilitate. După o scurtă pauză, a venit rândul reprezentanților delegațiilor să-și facă cunoscute școala și țara, prin expuneri PPT.

Workshop-urile la care au asistat participanții, au cuprins teme de actualitate, foarte utile tinerilor. Au participat la jocuri pentru incluziune socială, empatie și emoție la adolescenți, au realizat animații cu ajutorul instrumentului „Toony Tool”, precum și filme video, au desfășurat dialoguri și conexiuni interculturale, au explorat pas cu pas programe precum Green Screen, „Powtoon” app, „Stratch” app și IZI.travel.

Dacă în prima parte a zilelor petrecute la Oostvaardens College School, elevii au învățat lucruri noi de la colegii lor și s-au împrietenit cu aceștia, după-amiaza a venit rândul explorării. O experiență inedită a fost vizitarea orașelor Almere și Lely, cu autobuzul. A urmat capitala Amsterdam, unde s-au plimbat prin centrul orașului, Piața Dam, având oportunitatea de a observa, la Digital Art Museum, cum artiștii își realizează lucrările, dar și de a asculta poveștile acestora. CasaAnnei Frank, găzduind camerele în care s-a ascuns familia ei și unde Anne a scris jurnalul, le-a trezit emoție și tristețe. Jurnalul ei nu este doar povestea unei fete, este povestea a mii de oameni și a multor națiuni. Vizitarea acestui muzeu ne duce cu gândul la cei care trăiesc oroarea și inutilitatea războiului devastator, din aceste zile.

Deși aceste excursii erau pline de agitație, copiii nu se întorceau obosiți. Ei încheiau seara cu jocuri de team building sau meciuri de baschet, în curtea școlii, deși vremea nu era tocmai potrivită.

Activitățile proiectului s-au încheiat în mod festiv, cu o cină într-un restaurant cu specific spaniol, unde delegațiile s-au distrat împreună cu gazdele lor, profesorii de la Oostvaardens College School.

Considerăm că această mobilitate, la fel ca și cea din Germania și celelalte la care au participat elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu Mureș, a fost o reușită. Elevii au învățat lucruri noi, au petrecut timp cu copiii de vârsta lor, din alte țări, punând bazele unor prietenii și vizitând locuri noi. Este o experiență de care își vor aduce aminte cu plăcere, mereu.

Prof. Stanca SUCIU

Prof. Adina PORUȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!