Tun imobiliar de 10,5 ha la Târgu Mureș stopat de Radu Pescar!? Soluțiile propuse de consilierul PMP Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6755 Vizualizări

Tun imobiliar de 10,5 ha la Târgu Mureș stopat de Radu Pescar!? Soluțiile propuse de consilierul PMP

Două proiecte de hotărâre care vizau concesionarea unor terenuri în suprafață totală de 16.517 de metri pătrați situate pe strada Albinei nr. 15 din Târgu Mureș, la un preț de 0,7 euro/ metru pătrat/ an, pe o perioadă de 25 de ani, au fost retrase în ultimul moment de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de lucru a Consiliului Local Târgu Mureș de joi, 23 februarie.

Astfel, ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 16.517 de metri pătrați, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare” și ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 89.000 mp, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare” au fost retrase de pe ordinea de zi de către primarul Soós Zoltán, inițiatorul acestora.

Apel lansat de Radu Pescar, cu două zile înainte de ședință

Cel mai probabil, gestul de retragere a proiectelor de pe ordinea de zi a survenit ca urmare a apelului lansat în spațiul public de către președintele PMP Mureș, Radu Pescar.

”Apel la târgumureșeni pentru salvarea orașului!!!

Primăria Târgu Mureș intenționează să dea în concesiune (închirieze) terenuri cu o suprafață de 10,55 hectare (105.517 metri pătrați), situate pe strada Albinei, cu suma de 28 de bani (0,28 lei)/ metru pătrat/ lună, pentru o perioadă de 25 de ani. Adică aproape gratis.

Data trecută, am reușit să blochez o hotărâre prin care Primăria a vrut sã dea în concesiune cu 11 bani/ lună, adică tot zero. Între timp, au crescut prețul, dar este nesemnificativ. Haideți să stopăm furtul și de această dată!!!

Terenurile respective dispun de toate utilitățile, dar și de construcții metalice, fiind situate foarte aproape de intrarea pe autostradă. În comparație, la Platoul Cornești, printre urși, se pare că Primăria calculează după alte reguli prețul şi închiriază metrul pătrat de teren gol, fără utilităţi, cu 310 lei/ lună, adică cu un preț de 1.107 ori mai mare comparativ cu gratuitatea de pe strada Albinei. M-am implicat personal în cazul de la Platou și am făcut o plângere prealabilă, urmând să dau Primăria în judecată pentru a salva comercianții care nu au altă sursă de venit”, a scris, pe pagina sa de Facebook, cu două zile înainte de ședință, consilierul local Radu Pescar (PMP).

Trei soluții ”în favoarea orașului”, propuse după ședință

La câteva ore după încheierea ședinței, consilierul local Radu Pescar a scris, tot pe pagina sa de Facebook, un text intitulat ”În loc să fie date ”gratis”, există soluții pentru cele 10,5 hectare ale Primăriei”, din care spicuim ideea principală, respectiv soluțiile oferite pentru gestionarea inteligentă a respectivului teren.

Cele 10,5 hectare de teren din strada Albinei pot fi folosite inteligent și în folosul orașului, nu concesionate pe 25 de ani, la un preț de nimic, pentru a construi sere sau depozite care nu aduc bani orașului și nici locuri de muncă.

Dacă aș fi decident în Primărie aș avea rapid cel puțn 2, 3 soluții în favoarea orașului:

1) Spre exemplu, pe terenul din strada Albinei ar putea fi garate cele 180 de autobuze noi comandate de primărie și, astfel, sumele exorbitante cu care ar fi vrut să cumpere un nou teren pentru garaje, pe strada Budiului, ar fi folosite în alt scop.

2) De asemenea, terenul din strada Albinei ar putea fi folosit pentru gararea mașinilor și utilajelor firmei de salubritate din administrarea primăriei sau date spre concesiune firmei private care asigură salubritatea orașului.

3) Terenul pe care vor să îl cumpere pe strada Budiului sau terenul din strada Albinei pot fi folosite pentru a crea un mini-parc industrial”, a arătat Radu Pescar.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE