<strong>Prelegeri online dedicate temei traducerii la UMFST</strong> Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Prelegeri online dedicate temei traducerii la UMFST

Facultatea de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST ”Gheorghe Emil Palade” din  Târgu Mureș organizează, în zilele de 23 și 30 martie 2023, două prelegeri online dedicate temei traducerii, susținute de prof. univ. dr. Dragoș Ciobanu și dr. Alina Secară, invitați de seamă din cadrul Centrului de Traduceri de la Universitatea din Viena.

Evenimentul, organizat sub coordonarea lect. univ. dr. Cristina Nicolae, își propune să analizeze teme de interes crescut pentru programele de studii care abordează problematica traductologiei, a rolului și pregătirii traducătorului pe o piață a muncii puternic tehnologizată, însă se adresează și publicului larg interesat de acest subiect.


Prima prelegere intitulată  ”5 aspecte incommode despre traducerea automata neuronală” va fi susținută joi, 23 martie, de către prof. dr. Dragoș Ciobanu,  profesor specializat în terminologia computațională și traducerea automată în cadrul Centrului de Traduceri al Universității din Viena și conducător al grupului de cercetare HAITrans (Human and Artificial Intelligence in Translation).
A doua prelegere,  ”Utilizarea tehnologiilor de recunoaștere și sinteză a vocii în procesele de traducere și subtitrare” va fi susținută joi, 30 martie  de dr. Alina Secară, cercetător ştiinţific în cadrul Centrului de Traduceri al Universității din Viena. 
Prelegerile se vor desfășura pe platforma Zoom, în intervalul 14:30 – 16:00, iar prezentările sesiunilor vor fi susținute în limba română.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE