Liceul Silvic Gurghiu, partener în cadrul proiectului Canalul Morii Verde Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Liceul Silvic Gurghiu, partener în cadrul proiectului Canalul Morii Verde

Canalul Morii din municipiul Reghin a devenit locul ideal unde cei cu drag de natură își pot etala dragostea pentru un mediu sanătos și frumos. În planurile de reabilitare a Canalului Morii, reprezentanții Asociației unDAverde au venit nu doar cu obiecții privind situația la zi în ce privește cursul de apă dar și cu soluții, astfel încât procesul de readucere la viață a Canalului Morii să fie unul durabil.

„Fiindcă arinul (aninul) nu este neapart o specie cu care se împădurește în zonă noastră, el fiind ideal pentru maluri de apă, nu este disponibil în pepinierele de lângă noi. Soluția a venit din partea domnului director al Liceului Silvic din Gurghiu, ing. Marcel Mîndru care ne vor putea procura puieții tineri (maxim 60cm înălțime). Astfel adăugăm Liceul Silvic Gurghiu printre partenerii noști susținători pentru Proiectul Canalul Morii Verde”, spunea cu câteva lunii februarie arh. Klaus Birthler, reprezentantul Asociației unDAvere.

Ideea a fost pusă în practică luni, 20 martie când elevii din cadrul Liceului Silvic au dat o mână de ajutor Canalului Morii printr-o acțiune de plantare atent supraveghiați de ing. Marcel Mîndru, directorul liceului din Gurghiu

„Elevii Liceului Silvic Gurghiu au participat la o acțiune de plantare cu puieți de Anin negru (Alnus glutinosa) pe malul stâng al Canalului Morii din Reghin, contribuind astfel alături de ceilalți voluntari care s-au implicat în acest proiect, la remodelarea spațiului public din această zonă și transformarea lui într-o zonă de relaxare și agreement”, a precizat ing. Marcel Mîndru.

„Mulțumim Liceul Silvic Gurghiu pentru Arini (Anini) și pentru plantare! Aceștia vor deveni in 5-7 ani, structurile biologice de apărare a malului”, a fost răspunsul de mulțumire oferit de arh. Klaus Birthler. Mai mult de atât, Klaus le-a oferit elevilor o inedită surpriză.

„La finalul acțiunii de plantare cu arin negru de pe malul Canalului Morii din Reghin, domnul Klaus Birthler le-a făcut elevilor de la Liceul Silvic Gurghiu o mare surpriză. A scos caiacele din hangar și le-a oferit elevilor posibilitatea să exploreze Canalul Morii pe apă. Bucuria lor a fost fără margini”, a spus ing. Marcel Mîndru.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE