Sensul giratoriu Editorial
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 1194 Vizualizări

Sensul giratoriu

Nepotul meu mă va ierta că „fur” numele tinerei sale formaţii pentru un titlu de editorial, dar, este, în această situaţie titlul ideal. De altfel, numele nu este exclusiv rezervat nici de el, nici de Ministerul Transporturilor. Un sens giratoriu este, aşa cum nu doar şoferii o ştiu, un tip de nod rutier, folosit într-o piaţă ori intersecţie pentru a încetini, în principiu, viteza de circulaţie cu scopul de a fluidiza traficul. Într-un astfel de punct nodal poţi foarte bine să-ţi menţii direcţia de mers sau să faci un ocol în jurul insulei centrale şi, fie să te întorci pe drumul pe care ai venit, fie să o iei în altă direcţie.

Într-un astfel de punct m-am aflat eu în vara anului 2016 când am părăsit presa locală pentru a trece „de cealaltă parte a baricadei”, aşa cum obişnuieşte să se spună atunci când un presar se angajează într-o instituţie publică pentru a face comunicare. Am schimbat atunci direcţia de mers din motive obiective şi, pentru acel moment al vieţii mele, a fost decizia corectă.

Iată că, în anul de graţie 2023, am ajuns, nu să fac o nouă schimbare de direcţie, aşa cum aţi putea crede, ci să revin pe sensul iniţial de mers. Deşi perioada petrecută departe de presă a avut rostul ei şi nu o regret câtuşi de puţin, revin astăzi în presă, la prima mea familie din acest domeniu, familia Zi de Zi şi trebuie să recunosc că o fac cu o oarecare doză de emoţii şi entuziasm.

Știu că nu sunt puțini cei care susțin că presa de astăzi nu mai e ce a fost, este firesc să fie așa. Lucrurile se schimbă permanent în toate domeniile vieții și presa nu poate face excepție. Mulți nu mai sunt obișnuiți să cumpere și să citească ziare, ecranul telefonului smart a înlocuit cerneala și hârtia. Totuși, pe plan local mai există presă scrisă și eu continui să cred că aceasta are o dublă misiune: de a informa cu privire la evenimentele actuale din comunitate și de a aduce în fața publicului cititor, on-line sau/și print, poveștile interesante ale oamenilor din respectiva comunitate.

Mă întorc de azi în presa locală cu obiectivul principal de a vă aduce povești mai puțin știute, ale unor oameni speciali care fac lucruri speciale, dar, bineînțeles, și pentru a vă informa cu privire la evenimentele cotidiene. Diferența între ceea ce îmi propun să fac de azi încolo și ce am făcut înainte, este că domeniile pe care mă voi axa nu vor mai fi politica, administrația și justiția, ci sănătatea, învățământul și evenimentele.

Așadar, la bună reîntâlnire, dragi cititori!

Sanda VIȚELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE