Elevi de la ”Blaga”, la Festivalul Boovie Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Elevi de la ”Blaga”, la Festivalul Boovie

Consilierii reghineni au aprobat la începutul acestei luni alocarea sumei de 1.600 de lei necesară participării unei echipe a Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin la Festivalul BoovieFestival Concurs de Book Trailere.

Construit ca un festival, Boovie propune o nouă metodă de abordare a cărților prin transformarea lor în book-trailere de către echipe formate din elevi, coordonate de un profesor. Concursul se adresează atât elevilor de liceu, cât și celor de gimnaziu și prespune formarea unei echipe de 6-11 membri, realizarea integrală a unui trailer după citirea romanului suport (scenariu, regie, interpretare, montaj etc.) și evaluarea trailerului de către un juriu de specialitate, care stabilește câștigătorii

Potrivit reprezentanților Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”, liceul reghinean va participa la ediția din acest an cu o echipă formată din zece elevi care a obținut rezultate meritorii la edițiile anterioare ale festivalului, două locuri 1 (pentru cartea ”Umbra vântului”, pentru scenariu) la ediția din 2020, trei locuri 1 (cartea ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”, scenografie și imagine) la ediția din 2021 și două locuri 1 (cartea ”Hamlet” și imagine) la ediția de aniul trecut a festivalului.

„Scopul acestui concurs constă în motivarea elevilor să citească în mod conștient, prin realizarea unui concurs de book-trailere care să surprindă esența unor romane reprezentative pentru viața adolescentului din toate timpurile și din toate zonele lumii. Obiectivele pe care dorim să le atingem prin acest concurs au în vedere dezvoltarea capacității de lucru în echipă, încurajarea flexibilității în gândire, a responsabilității pentru deciziile luate în echipă , dezvoltarea capacității de a construi un mesaj printr-o abordare integrată și nu în ultimul rând stimularea creativității și a exprimării acesteia în limbaje multimodale”, a precizat prof. Andreea Dumitrache, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE