Investiție de un milion de euro pentru extinderea și modernizarea Școlii din Boiu (Albești) Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Investiție de un milion de euro pentru extinderea și modernizarea Școlii din Boiu (Albești)

Primăria Comunei Albești a atribuit, în data de 26 aprilie 2023, societății Baiculescu Construct SRL București, un contract în valoare de 4.874.516 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor necesare obiectivului de investiție ”Modernizare, extindere și dotare Școala Gimnazială localitatea Boiu, comuna Albești, județul Mureș – structura clasele I-VIII”, informează www.licitatiapublica.ro. Clădirea care face obiectul investiției este situată în intravilanul localității Boiu, comuna Albești, terenul are o formă neregulată și o suprafață de 2.899 de metri pătrați, iar imobilul face parte din domeniul public al comunei Albești, regăsindu-se în C.F. 5134, număr cadastral 5414.

Finanțare prin POR

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Nicolae Șovrea (foto), primarul comunei Albești, investiția va fi finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) – Axa Prioritară 10/ Prioritatea de investiții 10.1B, iar durata contractului va fi de cel puțin 46 de luni: 10 luni pentru execuția lucrărilor și 36 de luni perioadă de garanție a lucrărilor și de notificare a eventualelor defecte.

”Având în vedere necesitatea dobândirii de competente și învățare pe tot parcursul vieții, administrația locală, dorește să asigure creșterea accesului la educație, a calității și a atractivității educației, contribuind la creșterea ratei de participare la diferite niveluri de educație, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rata mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație. Prin realizarea obiectivului, se asigură creșterea accesului la educație, a calității și a atractivității educației, contribuind la creșterea ratei de participare la diferite niveluri de educație, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rata mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație”, se menționează în document.

Clădire din anii 1950

Conform sursei citate, realizarea obiectivului de investiții va duce ”la creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu”, iar investiția are caracter social deoarece ”are ca scop creșterea calității vieții locuitorilor.”

”Beneficiile anticipate de către autoritatea contractantă, includ dar nu se limitează la aspecte precum: îmbunătățirea calității vieții copiilor din categoriile defavorizate și a familiilor acestora, combaterea analfabetismului, creșterea standardului de viață a locuitorilor comunei, optimizarea utilizării spațiului urban aparținând domeniului public al Primăriei”, se precizează în Caietul de sarcini al licitației.

În același document se mai arată că tema de proiectare prevede modernizarea unei clădiri în care învață 141 de elevi, în vederea desfășurării activității unui local de școală gimnazială.

”Corpul de clădire datează din anii 1950. Clădirea nu face parte din zona de protecție a monumentelor istorice. Clădirea are regim de înălțime și parter cu etaj. Corpul existent este o clădire cu vechime mai mare dar în stare buna cu spații generoase ca deschideri și înălțimi, dar care are o singură scară pentru acces la etaj și evacuare. La parter există un corp de extindere existent realizat anterior intervenției propuse ce cuprinde grupuri sanitare ce lipseau dar care nu are legătură cu coridoarele din parter, elevii fiind nevoiți să intre în grupul sanitar din exterior iarna sau pe timp nefavorabil”, se mai menționează în Caietul de sarcini al licitației.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE