Sărbătoarea pomenirii eroilor neamului, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 228 Vizualizări

Sărbătoarea pomenirii eroilor neamului, la Luduș

Ziua Eroilor, sărbătorită odată cu Înălțarea Domnului, a fost onorată cum se cuvine la Luduș. Eroii Neamului Românesc au primit recunoștința veșnică a urmașilor pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut pentru noi, pentru dăinuirea țării românești.

Joi, 25 mai 2023, la Cimitirul Eroilor din Luduș care este locul de veci a 240 de militari români și sovietici căzuți în luptele de eliberare a orașului în toamna anului 1944, a avut loc o ceremonie de comemorare în care, după intonarea Imnului de Stat a României, preoții ortodocși Mihai Cercel, Constantin Savu, Viorel Ormenișan, Ioan Florea, Lucian Bucea au oficiat o slujbă de pomenire în memoria Eroilor României care s-au sacrificat pentru credința strămoșească, pentru întregirea țării. Au fost prezenți col. (r) Sever Popovici, și col. (r) Valeriu Cecălăcean, cms. șef Leonid Frandeș șeful Poliție Luduș, Nicolae Cotta, șeful Poliției Locale, persoane din conducerea Primăriei, consilieri locali, cadre didactice și elevi, dar prea puțini elevi.

Despre Ziua Eroilor care este prăzmuită odată cu Ziua Înălțării Domnului, după oficierea parastasului, preotul Mihai Cercel a spus: „Eroii noștri care și-au lăsat familiile acasă au luat arma și s-au dus la oaste pentru a-și apăra glia strămoșească. Noi ne gândim la eroii noștri care au stat în bătaia armelor inamice în cele două Războaie Mondiale și în toate celelalte, din istorie. Să învățăm ceva din jertfa lor, să nu fie în zadar sacrificiul făcut de ei. Noi suntem români și trebuie să cinstim Imnul și Drapelul Național în toate împrejurările. Ca și creștini adevărați ne mărturisim credința și dragostea față de Neam și Țară. Bunul Dumnezeu să le facă parte de odihnă tuturor eroilor, cunoscuți cu numele sau necunoscuți .

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească, să-i așeze în ceata sfinților pe toți eroii cunoscuți și necunoscuți care și-au dat viața pentru țara noastră, pentru neamul românesc”.

Au depus coroane de flori cu tricolor Primăria și Consiliul Local; Asociația Națională a Veteranilor de Război; Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, filiala Luduș; Ministerul Afacerilor Interne Luduș; Instituțiile de învățământ din oraș; Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu” Luduș; Aquaserv Luduș și formațiunile politice PSD, UDMR și PNL.

În încheiere, asistența a păstrat un moment de reculegere în memoria ostașilor români care au căzut în războaiele pentru apărarea patriei și a bisericii străbune.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE