Cum să dezvolți curiozitatea și creativitatea celui mic prin diferite jocuri? Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Cum să dezvolți curiozitatea și creativitatea celui mic prin diferite jocuri?

Îi iubim, îi protejăm și încercăm să îi dezvoltăm cât de mult putem. Te-ai prins despre cine vorbim? Exact, vorbim despre cei mici pe care îi iubim mai mult decât orice. Tocmai de asta ne dorim tot ce este mai bun pentru ei. Cât sunt mici, parcă sunt mereu băgați în priză și nu s-ar culca nici măcar o secundă. Mai mult ca sigur că ți s-a întâmplat și ție să te trezești de dimineață, iar cel mic era deja treaz. Fie citea, se uita la televizor sau construia ceva. Și când îl vezi, inevitabil îți vine în cap întrebarea, oare câtă energia poate avea? Ei bine, răspunsul la întrebare îți vine la fel de repede, foarte multă. Însă, până la prânz i se descarcă puțin bateriile și trebuie să se culce puțin, chiar dacă inițial spune că nu vrea.

Energia celor mici este debordantă și parcă infinită, dar nu este singură, alături de energie ei mai au și o curiozitate la fel de infinită. De câte ori nu te plimbai prin parc sau te aflai în orice situație și auzeai din partea prichindelului „Dar de ce?”. De cele mai multe ori îi răspunzi, dar uneori se întâmplă ca nivelul de curiozitate să fie atât de ridicat, încât te poate băga în dificultate.

Ei bine, dacă și prichindelul tău este la fel de curios și energic, iar tu parcă simți uneori că obosești, acest articol este pentru tine. Îți recomandăm o serie de jocuri populare care să îi țină minte ocupată, să îi antreneze gândirea critică și să îi dezvolte creativitatea. Așa că, dacă ai dat de acest articol în timp ce micul om își face somnul de prânz și ești în căutare de modalități noi de captare a atenției, ai ajuns unde trebuie.

Un joc de Lego

Jocurile sunt cel mai bun mod de învățare, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Învățarea prin joacă este cel mai bun mod de învățare, iar dacă începe de mic să își caute sau să își dezvolte calitățile, este pe drumul cel bun. O primă variantă prin care cel mic poate să își dezvolte creativitatea, atenția la detalii și dexteritatea este un joc de Lego.

Atunci când alegi un joc Lego , ai de ales dintre o mulțime de opțiuni, de la Lego cu Star Wars, până la case, mașini, mecanisme sau chiar un Lego Sonic. Înainte de a alege setul de Lego potrivit pentru cel mic, ar trebui să observi mai întâi ce îl atrage.

Dacă la tăierea de moț a ales o șurubelniță, s-ar putea să fie atras de lumea lucrurilor complexe și de cea a mecanismelor. Așa că, un set Lego complex, s-ar putea să îi placă și să îi țină mintea ocupată mult timp de acum încolo. Sau dacă atunci când mergi cu el sau cu ea prin oraș, observi că admiră toate clădirile pe lângă care treceți, un set Lego în care va avea de construit o clădire o să îi placă.

Nu uita că cel mai important este ca înainte de alegerea setului Lego pentru prichindel să te asiguri că va fi unul pe gustul lui.

Un set de experimente

Copiii sunt atrași de multe domenii și ar vrea să facă tot. Dacă atunci când gătești, îl zărești pe cel mic că mai fură din esența de vanilie sau din făină și le amestecă într-un pahar, felicitări. Asta poate însemna că ai un chimist în familie, cel puțin unul mic și curios la început de carieră.

Probabil că și tu l-ai văzut pe prichindel cum amesteca cu spor în pahar pentru a crea o soluție revoluționară. Dacă îl întrebi ce face acolo, mai mult ca sigur că îți va spune o poveste frumoasă legată de o rețetă pierdută a unui elixir al tinereții. Ei bine, dacă îi place să combine orice substanțe pe care le găsește în casă, pentru a nu mai face risipă, poți să îi iei un set de experimente cu care să se joace. Va avea atât de multe variante, încât o să îi fie greu să se plictisească.

O carte

Nu este tocmai chiar un joc, dar este un mod prin care cel mic o să rămână captivat și un mod prin care setea lui de cunoaștere va fi satisfăcută. O carte, fie că vorbim despre una de citit sau de colorat, ambele sunt bune.

Dacă ai un mic pictor în devenire care se folosește de pereți pentru a-și expune lucrările, înseamnă că o carte de colorat este ce îi trebuie. Alături de câteva creioane și o gumă de șters, cel mic o să descopere lumea desenului.

Dacă ai un mic curios care te bagă adesea în dificultate, o carte de povești sau cu dinozauri o să îl țină captivat pe cel mic printre paginile sale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE