Prelevare multi-organ şi ţesut, la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 486 Vizualizări

Prelevare multi-organ şi ţesut, la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş

În cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj, au prelevat ficatul, rinichii, os şi cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

”Este vorba despre o femeie de 62 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, Spitalul pentru Urgenţe Oftalmologice Bucureşti pentru cornee şi de la Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru os. Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună”, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE