Consultații în specialitatea medicină internă, la Centrul Medical Azareea din Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 503 Vizualizări

Consultații în specialitatea medicină internă, la Centrul Medical Azareea din Târgu Mureș

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne. Dr. Dana Oniga, medic specialist medicină internă în cadrul Centrului Medical Azareea din Târgu Mureș, susține că specialiștii de medicină internă diagnostichează și tratează adulții cu afecțiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, practic medicina internă privește organismul ca pe un tot unitar.

Dr. Dana Oniga amintește simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze și să ne determine să ne prezentăm la medic pentru un consult de specialitate.

„În ceea ce privește simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze, aș dori să amintesc febra, oboseala, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală alterată, dureri abdominale și lombare. Având aceste simptome este recomandat să ne prezentăm la un consult de medicină internă, în care medicul realizează anamneza, un examen obiectiv și va cere investigații suplimentare, de obicei analize de laborator, pe care le va interpreta și va da un tratament ulterior sau investigații imagistice, cum este ecografia, care se poate face ca chiar în cadrul consultului sau alte examinări imagistice. În acest fel se stabilește diagnosticul și se oferă tratamentul corespunzător, iar în anumite situații pacientul este redirecționat către alte specialități, dacă este cazul”, a transmis dr. Dana Oniga.

Potrivit medicului, consultul include anamneza pacientului, care are o foarte mare însemnătate, fiindcă astfel se obțin date despre antecedentele personale și familiale, condițiile de viață și de muncă, obiceiurile alimentare, consumul de medicamente, alcool, tutun. Examenul obiectiv cuprinde inspecția generală, auscultația, măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului, palparea, percuția.

Dr. Dana Oniga transmite și care sunt investigațiile ce pot fi efectuate la Centrul Medical Azareea: „Există și un set de investigații ce pot fi efectuate: electrocardiografia, spirometria, evaluare complexă a funcției pulmonare, ecografie abdominală, monitorizare continuă Holter EKG, și a tensiunii arteriale, determinarea unor intoleranțe alimentare. La Centrul Medical Azareea există aparatură de ultimă generație”, a mai arătat dr. Dana Oniga.

Medicul recomandă că este important să trăim o viață echilibrată, să punem accent pe prevenție și să ne prezentăm la medic și pentru consultații de rutină, nu doar în momentul în care avem simptome care ne provoacă neplăceri.

Programările la consultații în cadrul Centrului Medical Azareea din Târgu Mureș se pot face la numerele de telefon: 0365 450 395 / +40 (748) 201 654 sau pe site-ul: www.azareea.ro.

Iris GRAUR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE