Cosmin Păpuc, membru fondator al asociației care deținea centrul rezidențial din Bărdești, angajat al Penitenciarului Târgu Mureș Administrație
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 9710 Vizualizări

Cosmin Păpuc, membru fondator al asociației care deținea centrul rezidențial din Bărdești, angajat al Penitenciarului Târgu Mureș

Colegii mei de la cotidianul Zi de Zi l-au contactat în mai multe rânduri pe Cosmin Păpuc, membru fondator al Asociației Re-Min, în urma rezultatelor controalelor din centrele rezidențiale de pe raza județelor Mureș și, de asemenea, atunci când Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a anunțat deschiderea unui dosar penal pentru lovire și alte violențe, despre care am aflat neoficial că ar fi fost deschis în legătură cu Asociația Re-Min. La momentul respectiv, Cosmin Păpuc susținuse prin intermediul unui drept la replică întocmit de un avocat că nu avea cunoștință de un asemenea dosar, respectiv că beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri definitive de către o instanță.

Ieri seară, prezentă la Bărdești, am aflat că acesta ar fi fost angajat sau este încă salariat al Penitenciarului Târgu Mureș, așa cum deja alți colegi jurnaliști au publicat deja. Mea culpa că scriu doar acum.

Astăzi am contactat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Mureș, iar Tatiana Macarie mi-a confirmat că Cosmin Păpuc este angajatul penitenciarului. De altfel, în declarația de interese furnizată de colegii din București, din anul 2021, acesta specifica că este membru fondator al Asociației Re-Min, înregistrată în cartierul Răsăritului din Sâncraiu de Mureș.

„Din informațiile noastre, nu se află în conflict de interese. Conform articolului 122 din legea 145, angajații pot desfășura anumite activități”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

La întrebarea noastră legată de statutul acestuia în viitor, Tatiana Macarie a subliniat următoarele: „Este angajatul nostru până când organele abilitate nu ne informează că s-a întâmplat ceva, noi nu avem legătură cu activitatea lui din afara penitenciarului. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, organele abilitate să ne informeze referitor la situația dânsului și vom lua și noi măsurile care se impun”.

Tot ce am aflat până la ora aceasta:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE