Noul inspector școlar general al județului Mureș: ”Această promovare reprezintă pentru mine o provocare” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2569 Vizualizări

Noul inspector școlar general al județului Mureș: ”Această promovare reprezintă pentru mine o provocare”

Debutul toamnei aduce schimbări semnificative nu doar la nivelul temperaturii și al decorului peisagistic, ci și în ceea ce privește domeniul administrativ. Astfel, data de 1 septembrie a marcat prima zi de exercitare a noii funcții dobândite, aceea de inspector școlar județean în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, a prof. Paula Maria Dărăban, a cărei funcție anterioară era de inspector școlar pentru disciplina Matematică.

Încredere în echipa Inspectoratului

Prof. Paula Maria Dărăban a fost numită în funcția curentă prin Ordinul Ministrului Educației nr. 6116/31 august 2023, prin detașare în interesul învățământului, viabilitatea postului fiind de un an școlar.  „Consider că funcția de inspector școlar general este o continuare a funcției mele în Inspectoratul Școlar Județean Mureș, alături de întreaga echipă, doar că voi avea o responsabilitate mai mare. La fel ca și anul trecut, această promovare reprezintă pentru mine o provocare, iar baza de la care pornesc este sinceritate, încredere și profesionalism. Am acceptat această numire, bazându-mă pe o echipă de profesioniști și în forțele proprii, a sprijinului de acasă și a tuturor celor care mă cunosc și au încredere în mine”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. Paula Maria Dărăban. 

Prof. Paula Maria Dărăban este absolventă a Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, deține studii de masterat în ”Analiză reală și complexă în limba engleză” la aceeași universitate și este, totodată, profesor titular la Colegiul „Petru Maior” din Reghin încă din anul 2007.

„Ca profesor m-am implicat în multe activități instructiv-educative, am avut multe rezultate deosebite cu elevii pregătiți de mine la examenele naționale, iar toate acestea au constituit suportul care a stat la baza promovării mele de anul trecut, iar munca depusă ca inspector școlar la Matematică a fost baza privind numirea mea în funcția curentă”, a precizat aceasta cu privire la cariera sa didactică.

Noua funcție din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș presupune muncă, responsabilitate și devotament, condiții pe care noul inspector școlar general le îmbrățișează cu încrederea că viitorul învățământului mureșean este promițător. În ceea ce privește pregătirile pentru debutul noului an școlar, prof. Paula Maria Dărăban a adăugat: „Se știe că educația și școala au o importanță majoră în formarea și pregătirea tinerei generații, tocmai de aceea voi acorda o atenție deosebită acestui lucru. Dar acum la început de an școlar întreaga atenție va fi concentrată pe verificarea unităților de învățământ, a condițiilor igienico-sanitare din școli și a siguranței elevilor.”

Mădălina ROHAN

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE