Plan pentru digitalizarea Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Plan pentru digitalizarea Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin

Aleșii locali ai municipiului Reghin au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, proiectul ”Transformarea digitală – Investiții informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din municipiul Reghin”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C7 – Transformare digitală – Investiția I.3 – Realizarea sistemului de ehealth și telemedicină, Investiția I1.3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice.

Proiect de 2,9 milioane de lei

Valoarea totală a proiectului este de 2.938.000 de lei, inclusiv TVA, iar sumele conexe reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării acestuia ”în condiții optime” vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Reghin.

Potrivit informațiilor furnizate de către Márk Endre Dezső, primarul municipiului Reghin, prin intermediul proiectului se propune dotarea Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin ”cu echipamente hardware și software”, necesare ”desfășurării activității medicale în condiții optime atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale.”

”Obiectivul investiției este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a aborda calitatea datelor și schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii, pacienți. Având în vedere cele menționate se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea unităților sanitare prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare – echipamente IT, echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, inclusiv licențe, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local”, a precizat primarul municipiului Reghin.

Condiții mai bune pentru pacienți

Proiectul ”Transformarea digitală – Investiții informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din municipiul Reghin” va conține toate cele trei componente din cadrul apelului de proiecte, respectiv Componenta 1 – Îmbunătățirea rețelelor de comunicații, Componenta 2 – Implementarea și/sau îmbunătățirea softwareului clinic și a interoperabilității și Componenta 3 – Implementarea și/sau îmbunătățirea softwareului non-clinic și a interoperabilității, iar inițiativa demarării acestuia aparține conducerii Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

”Programul de Digitalizare Spitale din PNRR reprezintă o oportunitate în ceea ce privește dotarea cu echipamente hardware și software, fiind un obiectiv important și necesar desfășurării activităților medicale în condiții optime atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale”, a precizat Florentina Simona Toncean (foto), managerul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE