FOTOREPORTAJ: Emoțiile reușitei sărbătorite la Gala Farmaciștilor Mureșeni, ediția 2023 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 498 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Emoțiile reușitei sărbătorite la Gala Farmaciștilor Mureșeni, ediția 2023

O nouă filă a poveștii universului farmaceutic mureșean a fost consemnată prin intermediul celei de-a XI-a ediții a Conferinței farmaciștilor mureșeni, desfășurată în intervalul 26-27 octombrie, care a presupus întâlniri științifice și sociale deopotrivă, urmate de un fastuos eveniment de sărbătoare.

Gala Farmaciștilor Mureșeni a avut loc în data de 27 octombrie la centrul de evenimente Europa Ballroom din Târgu Mureș. Cu acest prilej, farmaciștii și-au lepădat halatele de specialitate în detrimentul smochingurilor și a rochiilor selecte pentru a fi în tandem cu decorul cabalistic.  

Ceremonia de premiere

Gala s-a deschis printr-o festivitate de premiere a eforturilor asidue pe care le depun acești profesioniști pentru a răspunde mereu prompt și neîntârziat nevoilor noastre medicale, devotându-se întru totul unui sacerdoțiu profesional care implică lupta neîntreruptă pentru sănătate și bunăstare colectivă. Premierea s-a efectuat pe baza mai multor categorii, astfel încât fiecare medic farmacist să fie recompensat pentru activitate și implicarea sa profesională. Premierea a debutat cu o seamă de cuvinte de recunoștință adresate conducerii Facultății de Farmacie, anume prof. dr. Daniela Lucia Munteanu, decanul facultății, respectiv prof. dr. Adriana Ciurba, prodecanul facultății, care au contribuit major la materializarea acestui eveniment festiv.

Prima categorie premiată a fost cea a farmaciștilor antreprenori, unde au fost amintiți următorii medici farmaciști: Valeria Antonie, Barabasi Matild, Doina Bora, Emilia Braic, Gabriel Corla, Csaloka Marta, Csibi Hunor, Farkas Eva, Gabriel Hancu, Carmen Huza, Ada Andreea Irimie, Koloszvari Ela, Bianca Lobonț, Maria Mândraș, Evelina Mileșan, Julieta Moldovan, Mariana Moldovan, Sanda Moldovan, Dragoș Marian, Ramona Postolache, Raduly Elisabeta, Szilagyi Annamaria, Tar Margit Eniko, Bruno Iosif Varga, respectiv Diana Varga.

Cea de-a doua categorie pe baza căreia s-a realizat premierea a fost întreaga activitate de farmacist, unde s-au remarcat: Rodica Burca, Lukacs Elisabeta, Rodica Morari, Szasz Gyorgy, respectiv Anca Ujică.

Următoarea categorie de farmaciști premiați au fost farmaciștii șefi în farmacia comunitară, premianții fiind: Adorjani Zsuzsanna, Antal-Ujică Olimpia, Adriana Bendea, Anisia Bodo, Bodosi Noemi-Kinga, Sorina Boldea, Crina Bucin, Alexandra Cioloca, Bianca Corla, Domnița Costea, Csiby Melinda, Renata Laura Cucuiet, Curechian Gyongy, Diana Dunăre Păcurar, Farkas Katalina, Alina Maria Ghidiu, Ana-Maria Ghira, Daniela Harpa, Maria-Margareta Iacob, Alina Ilie, Kiss Noemi, Mathe Imola Julianna, Oana Oroian, Ober Timea, Teodora Osman, Parajdi Judith, Gabriela Roman, Szabo Orsolya, Szilagy Gyongyver, Andreea Eniko Tar, respectiv Wechter Oana Florina.

În continuare au fost distinși farmaciștii din cadrul farmaciei comunitare, anume: Raluca Aciobăniței, Julia Hancu, Andreea Cristina Kozma, Molnar Beata, Nagy Eva Emoke, Miyro Eva, Pal Emoke și Lavinia Voidăzan.

La categoria farmacist șef în farmacia de spital, au fost premiați următorii: Aneta Elisabeta Blaga, Minodora Blaj, Adela Gheorghe, Adriana Muntean, Ioana Tătaru, Alexandra Tăureanu, Dana Țifrea.

Evenimentul a continuat cu premierea farmaciștilor din farmaciile de spital, anume: Mihaela Ciotloș, Elena Cucerdean, Kadar Alexandra, Punkosti Emoke, Nicoleta Radu, Simona Butuc, și nu în ultimul rând Cosmina Vodă și Andreea Grigoraș.

Au urmat câteva categorii la care numărul celor nominalizați a fost mai mic. La categoria farmacist coordonator farmacii a fost nominalizată Daria Jianu, la categoria farmacist implicat în activități sociale a fost premiată Petruța Nălucă, în timp ce la categoria farmacist cu abilități artistice a fost desemnată Liviana Pînzaru, iar în calitate de farmacist cu activitate de receptură/ laborator s-a remarcat Monica Ștefan. Farmaciștii din rețeaua de distribuție premiați au fost Oana Conț-Cioban și Claudia Istrate.

Un altfel de farmacist

Unul dintre cele mai excentrice premii acordate a fost oferit lui Horvath Geza, cel căruia i-a fost atribuită titulatura de cel mai nonconformist farmacist.

„Sunt surprins și trebuie să spun că cei care au avut puterea de decizie în acordarea premiilor au fost foarte creativi. Eu consider că dacă nonconformismului nu i se atașează anumite valori profesionale, atunci este zero. În ceea ce mă privește, este o combinație între nonconformism cu pragmatism, cu soluții pentru pacienți, cu creativitate în farmacie. Nonconformismul este dat și de o gândire pozitivă, adică mai glumim cu pacienții, creăm o atmosferă relaxantă și colocvială”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Horvath Geza, medic farmacist și administrator al farmaciei Horvath din Reghin.

Premii speciale

În cadrul evenimentului, companiei Ropharma i-a fost acordat un premiu special, pentru farmaciile impecabile, dar și pentru răspunsul prompt la toate solicitările Colegiului Medicilor Farmaciști Mureș. Premiul i-a fost înmânat reprezentantei companiei, Corina Roșca.

Au fost premiați și profesorii care întotdeauna au răspuns invitației de a fi lectori în cadrul Conferinței Farmaciștilor Mureșeni: Camil Vari, Marius Cherecheș, Gabriel Hancu.

Nu în ultimul rând, au fost distinși cu aplauze membrii Colegiului Farmaciștilor din județul Mureș: Carmen Huza, Adriana Muntean, Ioana Tătaru, Mihaela Ciomoș, Cosmina Vodă, Sorina Boldea, Oana Conț-Ciobanu, Gabriela Roman, dar și reprezentanta Asociației Studenților Farmaciști, Cezara Pintea.

Moment emoționant

Festivitatea de premiere s-a încheiat într-o notă emoționantă, căci a avut loc o premiere-surpriză care demonstrează faptul că atunci când te dedici întru totul sacerdoțiului tău, apar inevitabil și rezultatele materializate în reușite, în considerație, în performanță. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul președintei Colegiului Farmaciștilor Mureș, farm. Nicoleta Logigan, care a fost premiată de către colegii săi cu Premiul de Excelență pentru întreaga sa activitate de coordonare în cadrul acestei organizații profesionale.

După lacrimile izbucnite din cele mai pure și involuntare emoții, au urmat râsetele și voia bună generate de atmosfera de sărbătoare. Farmaciștii s-au reunit la dans, în mijlocul sălii decorate festiv, spre a-și materializa bucuria și entuziasmul în cel mai energic mod posibil. Luminile, muzica adaptată tuturor genurilor, bucatele alese și, mai ales, oamenii, au contribuit la încununarea unei seri de basm.

„Evenimentul a ieșit foarte bine, a fost cea mai reușită ediție de până acum. Am mai ridicat puțin ștacheta de anul trecut și aceasta este atât aprecierea mea, cât și a celorlalți participanți. Feedback-urile primite de la ceilalți farmaciști și de la cadrele didactice din cadrul facultății au fost unele foarte pozitive. Am punctat tot ce este important la acest eveniment în profesia de farmacist”, a conchis președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș, farm. Nicoleta Logigan.

Cu această ocazie, echipa cotidianului Zi de Zi adresează sincere felicitări tuturor farmaciștilor pentru dedicarea lor comunității, pentru profesionalism, empatie și amabilitate!

Text: Mădălina ROHAN

Foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE