VIDEO. Concert de colinde la Catedrala Mare Altele
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

VIDEO. Concert de colinde la Catedrala Mare

Credincioșii au grăbit paşii, duminică 17 decembrie, de la ora 17.00, ca să prindă un loc în Catedrala Mare din Târgu Mureș, unde preoții Olimpiu Zăhan, preot al parohiei Târgu-Mureș VIII, părintele Constantin Toma, păstor al parohiei Târgu-Mureș II, și părintele Petru Șerban, preot al parohiei Târgu-Mureș II, sector II, au organizat un Concert de colinde.

Concertul a fost susținut de corurile de copii Allegrissimo și Roses de la Palatul Copiilor din Târgu Mureș coordonați de prof. Eliza Bucur, interpreta Bianca Dan și Corul Catedralei Înălțarea Domnului din Târgu Mureș.

Biserica „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din municipiul Târgu-Mureș a fost ridicată în prima jumătate a secolului XX, pe parcursul a nouă ani, la inițiativa protopopului Ștefan Rusu. La data de 10 mai 1925, în prezența Episcopului Nicolae Ivan al Clujului, a fost așezată piatra de temelie a edificiului, slujba de sfințire a noului locaș de închinare fiind oficiată în 2 decembrie 1934. De asemenea, între anii 1970-1986, interiorul bisericii a fost împodobit cu haina picturii. La data de 12 august 2012, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare și înfrumusețare efectuate, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu, dimpreună cu ierarhii eparhiilor sufragane Mitropoliei Ardealului, a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE