Ziua internațională a cuvântului „mulțumesc” Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Ziua internațională a cuvântului „mulțumesc”

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, cuvântul „mulțumesc” exprimă atitudinea de recunoștință pentru ceva sau este folosit ca răspuns la o urare, la un salut etc… Semnificația ne este cunoscută, căci acest cuvânt ne este la îndemână, fiind cel cu care răsplătim verbal ajutorul celor din jur sau cuvintele frumoase care ni se adresează.

Gramatical, cuvântul mulțumesc este o interjecție, iar din punct de vederee etimologic, se consideră că a evoluat din celebra urare de „La mulți ani”, care cu timpul a fost restrânsă la cuvântul „mulțan”, cunoscut și utilizat mai ales în zona Ardealului. Acest cuvânt s-a transformat treptat în „a mulțăni”, iar mai apoi în „a mulțămi”, formă folosită și în zilele de azi în zonele rurale, unde se vorbește limba populară.

Începând cu anul 1984, acest cuvânt are o zi a sa, în care este omagiat pentru binele pe care îl face în societate, apropiindu-i pe oameni. „Mulțumesc”, rămâne unul dintre cuvintele magice care arată respectul față de ceilalți, dar și o educație calitativă.

Haideți să spunem mai des acest cuvânt, să răspândim pozitivitate și să credem în puterea cuvântului frumos.

M.R.

Sursa foto: Metropola TV

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE