În gând cu Eminescu, la Sărmașu, de Ziua Culturii Naționale Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

În gând cu Eminescu, la Sărmașu, de Ziua Culturii Naționale

Elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu au sărbătorit Ziua Culturii Naționale printr-un eveniment organizat în sala de spectacole a Casei de Cultură Sărmașu.

Spectacolul, organizat cu ocazia împlinirii a 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, a început la ora 12.00, prin proiectarea unei părți dintr-un documentar despre viața poetului. Apoi, elevii liceului din Sărmașu, îmbrăcați în costume populare, au recitat poezii și au interpretat cântece cu versuri din poezii scrise de Eminescu.

Evenimentul, denumit „În gând cu Eminescu”, a fost organizat de cadrele didactice: Florina Popa-Bondrea, Andreea Onișor, Cosmin Sărmășan și Corina Brândaș.

„La activitate participă atât elevii din ciclul gimnazial cât și cei din ciclul liceal. Vor fi 14 recitatori, doi prezentatori și trei elevi vor interpreta cântece”, ne-a spus doamna Corina Brândaș, profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu, înainte de începerea spectacolului.

Din repertoriul elevilor, urmăriți din sală de colegii lor, au făcut parte poezii precum „Doina”, „Lacul”, „Ce te legeni” „Sara pe deal” sau „Ce șoptești atât de tainic”.

(V.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE