Cătălin Cherecheș, din nou în atenția procurorilor Știri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 14050 Vizualizări

Cătălin Cherecheș, din nou în atenția procurorilor

Cătălin Cherecheș, fostul edil din Baia Mare, a ajuns din nou în atenția procurorilor. La începutul acestei săptămâni, mai exact, luni, 12 februarie, telefoanele și calculatoarele fostului primar băimărean au fost percheziționate în prezența soției sale, reghineanca Tabita Cherecheș (Gliga).

Procurorii i-au percheziționat telefoanele și calculatoarele lui Cătălin Cherecheș, de față cu soția sa, în dosarul în care fostul primar este cercetat pentru trecerea frauduloasă a frontierei și însușirea frauduloasă a identității unei alte persoane, potrivit observatornews.ro. Anchetatorii vor să afle dacă acesta a fost ajutat, sau nu, să fugă din țară înainte de condamnarea sa finală, și dacă toate acțiunile lui au fost premeditate.

E vorba despre dispozitivele ridicate de anchetatori după ce fostul edil a fugit din ţară. În luna decembrie a anului trecut au fost făcute percheziţii în fostul birou de la primărie, dar şi în cele două locuinţe ale lui Cherecheş din Baia Mare. De asemenea, și telefoanele Tabitei Cherecheș (Gliga) au fost verificate, după ce în toamna anului trecut a fost suspectă în cazul de dare de mită a părinților săi, Petru și Claudia Gliga.

Citește și: Reghineanca Gliga Claudia, soacra primarului din Baia Mare, reținută, după ce a fost prinsă în flagrant pentru dare de mită

Citește și: VIDEO: Reghineanca Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, după audierile din dosarul în care este acuzată de dare de mită

Vă reamintim că, la finalul lunii noiembrie 2023, fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară înainte de a primi condamnarea finală de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție, folosind cartea de identitate a verișorului său. Acesta a ajuns în Germania, iar la scurt timp a fost arestat de autoritățile nemțești, acum aflându-se încarcerat într-un penitenciar din Munchen.

Citește și: Cherecheș despre dosarul penal al soacrei sale: „Cum te f*** soacra nu te f*** nimeni!”

Claudia Gliga, soacra primarului Cherecheș, originară din municipiul Reghin, județul Mureș, a fost reținută, miercuri 8 noiembrie 2023, pentru dare de mită. De asemenea, tot atunci a fost reținut și socrul primarului, pentru complicitate la dare de mită. Cei doi au fost prinși într-un restaurant din incinta Iulius Mall Cluj-Napoca, în timpul unei întâlniri cu mama judecătoarei care se ocupă de cazul primarului din Baia Mare, pentru a-i oferi mită în valoare de 50.000  de euro pentru a pronunța o sentință „mai blândă” la sentința ginerelui lor.

Citește și: VIDEO – Cazul „prăjiturilor” familiei Gliga: Contestație refuzată categoric de magistrații Curții de Apel Târgu-Mureș

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE