Comasarea alegerilor, în aer Altele
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Comasarea alegerilor, în aer

PSD și PNL nu au ajuns la acord privind comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele. Potrivit HotNews.ro, liderii PSD și-ar fi dorit o decizie pentru toate tipurile de alegeri din acest și împărțirea candidaturilor în coaliție. 

„Mărul discordiei care blochează discuțiile este de fapt candidatura la alegerile prezidențiale. SD îl dorește Marcel Ciolacu drept candidatul Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie în timp ce liberalii vor să fie Nicolae Ciucă. În acest context există foarte mari șanse ca alegerilor locale să nu fie comasate cu cele europarlamentare și toate scrutinele să se desfășoare la termen”, HotNews.ro/. În urma eșecului negocierilor purtate, ieri – 12 februarie, o nouă întâlnire a coaliției ar urma să aibă loc vineri, 16 februarie.

Mișcari la nivel local, anticipau comasarea alegerilor

La nivel local, au fost luate câteva decizii politice, care anticipau o eventuală organizare înainte de termen a alegerilor locale. Péter Ferenc, președintele CJ Mureș, i-a lăsat locul la șefia UDMR Mureș primarului din Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán

Horațiu Suciu, consilier local, președinte PNL Mureș, șeful Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, și-a anunțat demisia din funcțiile politice. A făcut anunțul, în 12 februarie, când și-a anunțat intenția de a candida independent pentru funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș. 

AUR Mureș a organizat, săptămâna trecută, un protest împotriva comasării alegerilor. Forța Dreptei/Alianța Dreapta Unită susține că ar fi o decizie neconstituțională. 

De asemenea, organizarea alegerilor locale înainte de termen ar putea fi și în detrimentul altor partide mai noi sau partide locale, cum este Partidul Oamenilor Liberi. În cazul POL, data organizării alegerilor locale, joacă un rol și în ceea ce privește decizia înlocuirii consilierului local Pápai László, în CL Târgu Mureș. Consilierul POL și-a anunțat demisia din CL, în 8 februarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE