Mureș: ”ÎMPREUNĂ pentru oameni”, campanie ”pentru un viitor mai sănătos” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Mureș: ”ÎMPREUNĂ pentru oameni”, campanie ”pentru un viitor mai sănătos”

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și Asociația Studențească AMiCUS Târgu Mureș, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Instituția Prefectului – Județul Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș lansează, alături de Decathlon, Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia, Liceul Internațional Integritas, Liceul ”Dr. Lind”, Școala Gimnazială Omega și Școala Postliceală Sanitară „Vasile Dan”, campania ”ÎMPREUNĂ pentru oameni”, un proiect amplu de prevenție și promovare a sănătății.

Campania va debuta, duminică, 3 martie, prin crosul caritabil ”Alergăm ÎMPREUNĂ pentru mama”, la care este invitat să participe fiecare târgumureșean, indiferent de vârstă, sex sau etnie.

”Scopul este realizarea celui mai mare eveniment de acest gen organizat până acum în Târgu Mureș, încurajând mișcarea și adoptarea unui stil de viață activ ca element esențial al stării generale de sănătate a populației din Târgu Mureș. Fondurile strânse cu ocazia crosului caritabil vor fi donate organizației ADRA România pentru sprijinirea persoanelor afectate de violența domestică”, a precizat Gabriel Ban, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din sudul Transilvaniei.

După doar o săptămână, în perioada 10-12 martie 2024, la Sala Polivalentă din Târgu Mureș va avea loc cel mai amplu proiect de sănătate publică, structurat în mai multe proiecte principale, a mai informat Gabriel Ban.

„Fenomenele sociale și de sănătate actuale, precum creșterea incidenței obezității, consumul de substanțe nocive și accesul limitat la servicii medicale preventive necesită o acțiune concertată și eficientă. Campania ”ÎMPREUNĂ pentru oameni” este răspunsul nostru comun, ca parte a comunității, la aceste provocări, aducând împreună resurse și expertiză pentru a construi un viitor mai sănătos pentru toți”, a mai arătat Gabriel Ban.

Pentru detalii și programări, persoanele interesate sunt invitate să viziteze paginile web www.impreunapentruoameni.ro/mures și www.dingrijapentrutine.ro/mures sau să contacteze organizatorii la numărul de telefon 0376-506.070.

Proiecte din cadrul campaniei:

– ”Din Grijă Pentru Tine” – proiect cheie al campaniei, oferă acces gratuit la consultații, ecografii și analize pentru 25 de specialități medicale cu scopul de a depista precoce afecțiuni cronice precum cele cardiovasculare, canceroase, diabetul zaharat de tip II și obezitatea. Cu sprijinul a 100 de medici și 50 de asistenți medicali, vizitatorii se pot înscrie pentru servicii medicale gratuite, având la dispoziție 55 de cabinete.

Important: Pentru a beneficia de consultații, ecografii și analize gratuite, cei interesați se pot programa începând cu data de 27 februarie fie online, pe site-ul dingrijapentrutine.ro/mures, fie la numărul de telefon 0376-506.0 70. Locurile sunt limitate.

– ”Expo-Sănătate pentru adulți și copii” – un proiect conceput să promoveze principiile unui stil de viață sănătos printr-o abordare interactivă și educativă, li se adresează atât adulților, cât și celor mici, prin activități și jocuri care subliniază importanța alimentației corecte, a exercițiilor fizice și a odihnei adecvate. În cadrul proiectului, fiecare copil va primi un joc de tip Memory pentru a descoperi și reține cele opt legi naturale ale sănătății: Alimentația, Aerul, Soarele, Activitatea fizică, Odihna, Echilibrul, Apa și Încrederea.

– ”Ochelarii Realității. Tinerețe fără Dependențe” – un proiect inovativ destinat adolescenților, utilizează ochelari speciali și trasee ușor de parcurs în condiții normale pentru a simula schimbările radicale în percepția timpului, spațiului și a propriului corp atunci când sunt folosite substanțe care creează dependență. Proiectul este realizat în colaborare cu specialiști acreditați de Agenția Națională Antidrog.

– ”Ora de sport” – Mișcarea și un stil de viață activ înseamnă viață lungă și energie pozitivă. De aceea, în colaborare cu Decathlon va fi amenajat un spațiu special unde doritorii vor participa la o oră de sport practică, vor descoperi oameni cu pasiuni asemănătoare și își vor testa capacitățile fizice prin mici concursuri și teste speciale de efort.

– ”Webinare și prezentări medicale publice” – gândite să ofere informații valoroase despre prevenția și gestionarea bolilor frecvente, prevenția și gestionare diabetului, a cancerului, prevenirea bolilor cardiovasculare precum și combaterea și tratarea anxietății.

– ”Campanie de donare de cărți” – urmărește să sprijine sănătatea emoțională a comunității prin distribuirea de materiale educative și acces la o bibliotecă digitală bogată în resurse din domeniul sănătății.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE