Investiție nouă, de 10,4 milioane de euro, pentru Sănătatea mureșeană! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

Investiție nouă, de 10,4 milioane de euro, pentru Sănătatea mureșeană!

Compania Națională de Investiții SA a demarat, în data de 13 martie 2024, o licitație estimată la valoarea de 51.142.629 de lei (aproximativ 10,4 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea serviciilor de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiție ”Reabilitare energetică și lucrări conexe – extindere mansardă existentă, la Secția de Pneumologie, strada Gheorghe Marinescu nr. 1, 3, 5, municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Imobil vechi de un secol

Potrivit informațiilor prezentate în Caietul de sarcini al licitației, Secția de Pneumologie a Spitalului Clinic Județean Mureș funcționează într-o clădire istorică cu regimul de înălțime S+P+2E+Mp, situată în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 1, 3, 5.

Clădirea actuală a Clinicii de Pneumologie a fost inițial azil-cămin pentru copii. Lucrările la clădirea azilului au fost începute în anul 1903 și finalizate în anul 1906 de către cunoscutul antrepenor și arhitect Csiszar Lajos. După anul 1950, când azilul-spital pentru copii este desființat, clădirea este etajată – se adaugă etajul 2 și parțial mansarda și se închid două alveole pe partea din spate a clădirii, aici funcționând pentru o scurtă perioadă Institutul de Medicină și Farmacie, iar în prezent imobilul are o suprafață construită desfășurată de 3.144 de metri pătrați.

”Starea clădirii expertizate se consideră a fi slabă, având o notă energetică de 55,26 și se încadrează în clasa energetică E, având un consum total de căldură pentru încălzire și preparare a apei calde menajere de 472,7 kWh/ metru pătrat/ an. Penalizările acordate clădirii acoperă șapte din cele 12 categorii prevăzute în MC 001-2006 și se referă la etanșarea tâmplăriei exterioare, la dotarea și vechimea instalației exterioare dar și la alte elemente importante; de exemplu, lipsa ventilării mecanice controlate. Aceste penalizări vor fi eliminate în totalitate la realizarea lucrărilor de modernizare energetică a clădirii. Ținând seama de rezultatele analizei energetice a clădirii s-au propus soluții de modernizare energetică atât a anvelopei clădirii cât și a instalațiilor aferente clădirii. Soluțiile au fost grupate sub forma a două pachete pornind de la mai multe soluții de bază și ținând sema de impactul economic și de investiție al acestora. Pentru fiecare variantă de intervenție propusă s-au determinat indicatorii de performanță energetică și de emisii de dioxid de carbonprecum și economiile de energie termică previzionate în urma aplicării soluțiilor propuse și indicatorii de eficiență economică ai soluțiilor tehnice”, se menționează în comunicat.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 8 mai 2024, iar durata contractului va fi de 84 de luni, din care 4 luni pentru proiectare, 20 de luni pentru execuție și 60 de luni perioada de garanției de bună execuție.

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE