Primul atlas al profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane Mediu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Primul atlas al profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, în parteneriat cu Fundația WorldSkills România, au organizat, zilele trecute o Conferință internațională de lansare a raportului de cercetare „Atlasul profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane”.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, ,,fenomenul înverzirii urbane a luat amploare în ultimii ani, devenind o prioritate la   nivel internațional, mai ales în contextul încălzirii globale și schimbărilor climatice”.

 „Se vorbește tot mai des în spațiul public despre dezvoltare durabilă și despre reziliență în fața schimbărilor climatice. Pentru a putea face față noilor provocări avem nevoie de profesioniști. România este prima țară din UE care a dezvoltat un standard ocupațional pentru meseria de expert în dezvoltare durabilă. Acum avem și un atlas al profesiilor din domeniul înverzirii urbane. Trebuie să le promovăm din cel puțin două motive: resursa umană este esențială în tranziția către dezvoltare durabilă; tinerii din România au nevoie de oportunități pentru a-și dezvolta o carieră fără să părăsească țara”, a precizat László Borbély.

,,Conferința a avut 3 paneluri, cu 14 invitați și 3 moderatori pe temele: „Perspective de   dezvoltare în domeniul înverzirii urbane. Oportunități, provocări, soluții”, „De ce este atât de importantă dezvoltarea profesională în domeniul înverzirii urbane?”, „Formare profesională pentru dezvoltarea domeniului de înverzire urbană”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

,,Printre concluziile și recomandările raportului de cercetare se numără: Înverzirea urbană poate fi definită ca o soluție bazată pe natură care susține dezvoltare durabilă; Elementele de înverzire urbană se regăsesc în activitățile specifice din domeniile: peisagistică, arhitectură, urbanism, construcții, horticultură, însă este necesară adăugarea unor noi activități; Spectrul ocupațiilor relevante pentru înverzirea urbană se poate extinde și către domeniile: biologie, geografie, geodezie, sociologie, economie, politologie, administrație publică, educație, resurse umane, asistență socială; Este necesară crearea unor structuri de informare-formare-inovare pe tema înverzirii urbane”, au mai precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Atlasul poate fi consultat în integralitate aici: https://worldskills.ro/atlasul-profesiilor-competentelor-inverzire-urbana/raport/

Înregistrarea conferinței este disponibilă aici: https://www.facebook.com/departamentulpentrudezvoltaredurabila/videos/4280828295379464/

Alexandra HAJA

Foto: www.odu.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE