Duplicitatea Moscovei Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Duplicitatea Moscovei

Declaraţia dată de preşedintele Vladimir Putin, în timpul conferinţei anuale de presă, cu privire la victoria grupării islamiste Hamas în alegerile din teritoriile palestiniene a devenit motiv de scandal diplomatic între Israel şi Rusia. Oficialii de la Tel Aviv s-au arătat indignaţi de faptul că, răspunzând jurnalistului arab Amr Abdel-Hamid, liderul de la Kremlin a afirmat că Rusia nu a considerat niciodată Hamas drept o organizaţie teroristă, deşi acest lucru nu înseamnă că Moscova sprijină toate acţiunile acestei mişcări. "Poziţia noastră cu privire la Hamas este deosebită de cea americană sau vest-europeanã", a declarat Putin.
Autorităţile israeliene au afirmat că nu înţeleg poziţia Rusiei, potrivit căreia terorismul poate fi apreciat diferit în ţări diferite: "Numai în atentatele teroriste puse la cale de Hamas au murit peste 550 de cetăţeni israelieni, mulţi dintre aceştia originari din Rusia, şi nu înţelegem prin ce se deosebeşte explozia unui autobuz la Ierusalim de un atac terorist la Moscova sau Beslan". În plus, opiniile lui Putin contrazic o declaraţie recentă a cvartetului pentru Orientul Mijlociu (SUA, ONU, Rusia, UE), semnată inclusiv de Rusia, care a pus Hamas trei condiţii: recunoaşterea dreptului Israelului la existenţă, renunţarea la lupta armată şi recunoaşterea acordurilor semnate până în prezent. Dintre toate acestea, Putin a amintit numai necesitatea recunoasterii dreptului statului evreu la existenţă. Pentru oficialii israeliei acest lucru echivalează cu faptul că, în loc să ceară Hamas să depună armele, Putin i-a propus "să renunţe la declaraţii radicale".
Potrivit unui analist israelian, declaratia lui Putin pentru canalul Al-Jazira va fi percepută de lumea arabă ca fiind mult mai importantă decât aceea a cvartetului si va fi considerată poziţia oficială a Rusiei. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE