Cele mai citite 10 cărți din lume Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Cele mai citite 10 cărți din lume

citate-bune

Cărțile sunt cei mai buni prieteni ai omului, sau cel puțin așa se credea până să apară calculatorul și internetul. Indiferent de circumstanțe, o carte bună va rămâne întotdeauna un obiect de cultură la îndemâna oricui. Cu toate acestea, cărțile se împart în două mari categorii, cărțile care au priză la public și sunt devorate precum niște adevărate delicatese și cărțile fără niciun impact.

Iată un top cu cele mai cumpărate și citite cărți din lume:

Jurnalul Anne Frank – Anne Frank – 27 de milioane de exemplare

„Anne” Frank a fost o fată evreică germană, care și-a pierdut cetățenia germană în exilul olandez, și care a căzut victimă genocidului nazist din al Doilea Război Mondial. Este cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ținut în ascunzătoarea din Amsterdam, înainte de a fi arestată. Jurnalul, publicat după război de către tatăl ei, care supraviețuise, este considerat un document istoric al holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziștilor.

De la idee la bani – Napoleon Hill – 30 milioane de exemplare

De la Idee la Bani, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Cercetările întreprinse de Hill au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului. Între 1933 și 1936, a fost consilier al președintelui american Franklin D. Roosevelt. „Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, poate realiza” este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill. Scrierile sale arată cum se dobândește bogăția și oferă o formulă prin care orice om poate dobândi averi nemăsurate, atât în plan material, cât și spiritual.

 „Pe aripile vantului” – de Margaret Mitchell – 33 de milioane de exemplare

Pe aripile vântului, publicat pentru prima oară în mai 1936, este un roman de dragoste/istoric scris de autoarea Margaret Mitchell, care a câștigat pentru acest roman Premiul Pulitzer în anul 1937.

  „Twilight Saga” –  Stephenie Meyer – 43 de milioane de exemplare

Lansată în 2008, prima parte a sagăi Amurg a transformat povestea de iubire a muritoarei Bella şi a vampirului Edward într-un adevărat fenomen global, cucerind rapid publicul din întreaga lume şi depăşind recorduri după recorduri.

 „Codul lui Da Vinci” –  Dan Brown – 57 de milioane de exemplare

Cartea se deschide cu uciderea misterioasă a unui custode de la Luvru, chiar în interiorul muzeului. Jacques Saunieree fusese ultimul mare maestru al unei confrății secrete – Stareția Sionului – care păstrează un secret ce ar duce la distrugerea bisericii creștine. Crima îi aduce împreuna pe Robert Langdon, un profesor de simbolistică de la Harvard și nepoata victimei, criptografa Sophie Neveu.

 „Alchimistul”  – Paulo Coelho – 65 de milioane de exemplare

Alchimistul, scrisă în 1988, este cea mai cunoscută carte a lui Paulo Coelho fiind cea de-a doua carte publicată. În mai 1993, HarperCollins a publicat circa 50.000 de exemplare ale cărții Alchimistul, acesta fiind un record de vânzare a unei cărți braziliene în Statele Unite, fiind prima carte cu un număr de vânzări așa de mare. La lansarea acestei cărții, directorul firmei HarperCollins a spus: A fost ca și cum te-ai trezi dimineața să vezi răsăritul în timp ce toți ceilalți dormeau, așteptând până când toți ceilalți se trezesc să vadă și ei același lucru.

 „Stăpânul inelelor” –  JRR Tolkien – 103 de milioane de exemplare

Stăpânul inelelor este un roman de fantezie scris de academicianul și filologul englez J.R.R. Tolkien. Acțiunea volumului prezent este o continuare a Hobbitului. Cartea a fost scrisă în anii 1937 – 1949, iar partea sa esențială a fost creată în timpul celui de-al doilea război mondial.[1] Lucrarea a fost publicată în trei volume în 1954 și 1955, această formă fiind cea mai populară. A fost retipărită de mai multe ori și tradusă în diferite limbi, devenind una dintre cele mai populare și influente lucrări ale literaturii secolului 20.

Harry Potter” –  JK Rowling – 400 de milioane de exemplare

Volumele Harry Potter formează o serie foarte populară în întreaga lume; ele aparțin genului fantastic și au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. Cărțile tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie și Vrăjitorie, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni. Punctul central al poveștii îl reprezintă conflictul dintre Harry și întunecatul vrăjitor Cap-de-Mort, care i-a ucis pe părinții lui Harry în misiunea sa de a cuceri lumea vrăjitoriei.

„Citatele de Mao Zedong”  – Mao Zedong – 820 de milioane de exemplare

Mao Zedong a fost un revoluționar chinez, teoritican politic și lider al Partidului Comunist Chinez.

În urma războiului civil, în 1949 Partidul Comunist Chinez, sub conducerea lui Mao Zedong, a preluat puterea în China, proclamând Republica Populară Chineză.

 Biblia – 3.9 milioane de exemplare

Biblia este o colecție de texte sacre ale creștinilor și evreilor devenind cartea cea mai citită din lume. Biblia a fost scrisă pentru aproximativ 16 secole, și este o colecție de 66 de cărți.

Sursa: Efemeride 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE