Capele mortuare sfințite de ÎPS Irineu  la Neagra, Stânceni și Meștera Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1833 Vizualizări

Capele mortuare sfințite de ÎPS Irineu la Neagra, Stânceni și Meștera

Periplul mureșan al Înaltpreasfințitului Irineu al Alba Iulia de la finele acestei săptămâni include și comuna Stânceni, prilej cu care înaltul oaspete va sfinții sâmbătă, 14 mai trei capele mortuare.

1”Ne bucurăm de venirea în mijlocul nostru a Înalpreasfințitului Irineu la Stânceni, prilej cu care va binecuvânta trei capele mortuare din Parohia Stânceni, care s-au construit în decursul ultimilor doi ani de zile. Aceste capele mortuare sunt situate în localitățile Neagra, lângă biserică, la Stânceni pe Gudea, respectiv la o capelă mortuară la Meștera, vizavi de biserica de piatră”, a precizat părintele paroh Eugen Piti. Potrivit acestuia, capela mortuară de la Neagra a fost începută în 2014, finalizată un an mai târziu, iar celelalte două, de la Stânceni și de la Meștera au fost terminate în primăvara acestui an. ”În acest demers am primit un sprijin important din partea autorităților locale. Ne-au ajutat pentru capela mortuară de la Neagra Primăria și Consiliul Local Stânceni în proporție de 90 %, cea de la Stânceni am realizat-o din fonduri proprii, iar la Meștera de asemenea am primit sprijin de la Consiliul Local Stânceni și de la diferiți sponsori”, spune părintele Eugen Piti.

Un eveniment cu totul deosebit”

2Înalpreasfințitul Irineu va poposi la Negra în jurul orei 12:00, apoi la ora 13:00 va fi la Stânceni, iar în jurul orei 14:00 la fi prezent la Meștera. ”Este în primul rând un moment special pentru comunitatea noastră, care vine să încununeze strădania oamenilor de aici care au muncit, au contribuit ca aceste lăcașuri să fie posibile. Mai mult decât atât, este un moment de sărbătoare să-l avem în mijlocul nostru pe Înaltpreafințitul Irineu, fapt ce se constituie într-un eveniment cu totul deosebit pentru comuna Stânceni. Sunt preot la Stânceni de 24 de ani, perioadă în care ne-am mai bucurat de prezența unor înalți oaspeți. Înaltpreasfințitul Irineu ne-a mai vizitat în 2012, când a săvârșit o Liturghie Arhierească, iar înaintea sa ne-am bucurat de vizita celorlalți erarhi, precum Înaltprasfințitul Andrei, care cel puțin o dată la doi ani venea în mijlocul nostru. În 1992 am finalizat pictura bisericii de la Meștera, a vut loc sfințirea, după care am mai făcut alte două biserici din temelie, la Neagra, sfințită în 2008 și la Stânceni, biserică sfințită în 2000”, a spus părintele Eugen Piti.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE