VIDEO: Péter Ferenc, în Consiliul Director al ADR Centru Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 232 Vizualizări

VIDEO: Péter Ferenc, în Consiliul Director al ADR Centru

111
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a participat marţi, 27 septembrie, la o şedinţă de lucru a reprezentanţilor administraţiei publice locale din Regiunea Centru organizată la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru din Alba Iulia. Cu acest prilej, noul Consiliu Director al ADR Centru şi-a stabilit conducerea şi a anunţat câteva din priorităţile de viitor ale Agenţiei, cum ar fi stadiul de pregătire a proiectelor ce vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în acest an, fiind adoptate și decizii privind acțiunile ce vor fi întreprinse în ultimul trimestru din 2016 în procesul de dezvoltare regională.

Judeţul Mureş, în echipă cu Alba

Participanţii la şedinţa de lucru au decis ca cele şase judeţe membre să fie împărţite în echipe mixte, astfel încât experienţa unor preşedinţi de Consilii Judeţene să se îmbine ideal cu entuziasmul şi dorinţa de a realiza cât mai multe proiecte ale preşedinţilor de Consilii Judeţene aflaţi la primul mandat. „A fost prima întâlnire dintre membrii Consiliului Director. Bineînţeles că a fost ales şi noul preşedinte, după regulament în fiecare an se face o rotaţie, câte un preşedinte şi un vicepreşedinte. Împreună cu ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene s-a hotărât să facem echipe mixte, în aşa fel încât întotdeauna să fie un preşedinte de Consiliu Judeţean vechi cu unul noi. În aşa fel s-au format trei echipe, Covasna cu Sibiu, Mureş cu Alba şi Harghita cu Braşov. Echipa Covasna – Sibiu va asigura preşedinţia, după un an urmează Mureş – Alba şi apoi Harghita – Braşov”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Péter Ferenc.

Scrisoare către ministrul Dezvoltării

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, în cadrul şedinţei de lucru au fost discutate şi o serie de probleme legate de unele proceduri de evaluare a proiectelor pentru Programul Operaţional Regional, la care participanţii au încercat să identifice şi soluţii. „În afară de acele situaţii prezentate de către membrii Agenţiei, au fost ridicate foarte multe probleme cu care ne confruntăm. Momentan, în actuala sesiune de depunere a proiectelor pentru Programul Operaţional Regional au fost respinse foarte multe proiecte, în aşa fel încât sunt axe pe care efectiv au fost respinse toate proiectele depuse, deci înseamnă că o să fie şi în continuare foarte greu să accesezi proiecte dacă nu se vor schimba acele ghiduri ale solicitantului şi nu se vor efectua modificări la aceste ghiduri. Noi chiar am rugat membrii Agenţiei de Dezvoltare Regională să venim cu o scrisoare către ministrul Dezvoltării în acest sens. Sunt foarte multe probleme de carte funciară, de exemplu pe drumuri judeţene va fi aproape imposibil ca într-un termen scurt să realizăm întabularea acestora pentru că vor fi foarte multe litigii, iar aici va trebui obligatoriu să se schimbe ghidurile solicitantului. Pe lângă asta, am venit cu anumite cereri în legătură cu simplificarea depunerii acestor documente pentru că interesul tuturor este cheltuirea banilor europeni, şi nu invers, să depunem proiecte care sunt respinse zi de zi. Este o problemă pe plan naţional, nu numai în judeţul Mureş, sunt axe unde au fost depuse de exemplu 16 proiecte şi au fost respinse toate din întreaga Regiune Centru. Înseamnă că este o problemă care trebuie abordată la nivel naţional, la nivel de minister, şi va trebui să găsim o modalitate ca să rezolvăm împreună aceste probleme”, a menţionat Péter Ferenc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE