Adică?! Adică tot o bulă Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2482 Vizualizări

Adică?! Adică tot o bulă

 

…de aer. E Lumea asta fragilă. Și împărțită în două: cei care urcă pe catalige moralicești, dar li se-nconvoaie, capul, ca rupt din umeri, și li se-apleacă înspre corupţie, hoţie, minciună şi batjocură, fără a înceta să-ți dea declarații și trâmbițe în campaniile electorale, zgomotos, cu buzele strânse și trăsături încordate, să-ți vorbească despre progres și locuri de muncă, locuințe și solidaritate, despre faptul că un trai decent îl poți avea și stă în puterile tale, cu condiția să-i urmezi, să-i votezi, să închizi ochii și, cu pânza desfăcută de catarg, să o dai la pedale!

De cealată parte sunt cei care tac și fac, fără a aștepta nimic în schimb. Oameni simpli, care te biruie în spirit și nu-i poți îngenunchea cu materia, cei care întind mâna neajutoratului și-i veghează în beznă cu o cădelniță aprinsă, cei peste care valul trece, dar rămân în picioare: oameni cu credință. Știi?! Starea aceea interioară de bine, pe care o mai avem.

urs

Pentru medicul veterinar dr. Vitalis Levente Borka, indiferent că a avut de tratat un urs, arici, broască țestoasă, pasăre sau râs, rând pe rând, necuvântătoarele au devenit copiii lui și, de fiecare dată, actul înfierii s-a sfârșit prin a emoționa. Fără să aștepți trese pe umeri sau mulțumiri, să dărui și să dărui, în pasiunea ta sacră să stărui, acesta este un exemplu demn de urmat.

În urmă cu o lună de zile, tragedia ursului hăituit timp de câteva ore prin oraşul Sibiu și împușcat cu grabă, talent și inconștiență, a scandalizat o țară întreagă și pe diferite rețele de socializare se aliniau și curgeau petițiile ca pe banda de alergare dintr-o sală de fitness. Povestea s-a stins încet, încet, așa cum s-au stins multe altele, dar durerea o simt încă, așa cum schilodul își mai simte piciorul după ce i l-a tăiat trenul.

Zilele trecute, doi medici veterinari, dr. Vitalis Levente Borka de la Vets 4 Wild din Tîrgu Mureș şi dr. George Vlad, de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB de la Petreşti, au operat un pui de urs, de 3 ani, care în urma unui accident rutier, a suferit o rană deschisă în zona pieptului şi o fractură de femur la unul dintre membre. ”Pacientul” este în continuare adăpostit în centrul de la Petreşti, evoluţia post-operatorie este bună și are toate şansele să-şi revină.

Puse față în față, cele două știri, la nici o lună diferență, lasă loc de multă interpretare. Iar Lumea, bula asta imensă de aer, mai rezistă suspendată în gol, datorită acestor oameni: o binecuvântare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE