Share
Home / Editorial / Adică?! Adică tot o bulă

Adică?! Adică tot o bulă

 

…de aer. E Lumea asta fragilă. Și împărțită în două: cei care urcă pe catalige moralicești, dar li se-nconvoaie, capul, ca rupt din umeri, și li se-apleacă înspre corupţie, hoţie, minciună şi batjocură, fără a înceta să-ți dea declarații și trâmbițe în campaniile electorale, zgomotos, cu buzele strânse și trăsături încordate, să-ți vorbească despre progres și locuri de muncă, locuințe și solidaritate, despre faptul că un trai decent îl poți avea și stă în puterile tale, cu condiția să-i urmezi, să-i votezi, să închizi ochii și, cu pânza desfăcută de catarg, să o dai la pedale!

De cealată parte sunt cei care tac și fac, fără a aștepta nimic în schimb. Oameni simpli, care te biruie în spirit și nu-i poți îngenunchea cu materia, cei care întind mâna neajutoratului și-i veghează în beznă cu o cădelniță aprinsă, cei peste care valul trece, dar rămân în picioare: oameni cu credință. Știi?! Starea aceea interioară de bine, pe care o mai avem.

urs

Pentru medicul veterinar dr. Vitalis Levente Borka, indiferent că a avut de tratat un urs, arici, broască țestoasă, pasăre sau râs, rând pe rând, necuvântătoarele au devenit copiii lui și, de fiecare dată, actul înfierii s-a sfârșit prin a emoționa. Fără să aștepți trese pe umeri sau mulțumiri, să dărui și să dărui, în pasiunea ta sacră să stărui, acesta este un exemplu demn de urmat.

În urmă cu o lună de zile, tragedia ursului hăituit timp de câteva ore prin oraşul Sibiu și împușcat cu grabă, talent și inconștiență, a scandalizat o țară întreagă și pe diferite rețele de socializare se aliniau și curgeau petițiile ca pe banda de alergare dintr-o sală de fitness. Povestea s-a stins încet, încet, așa cum s-au stins multe altele, dar durerea o simt încă, așa cum schilodul își mai simte piciorul după ce i l-a tăiat trenul.

Zilele trecute, doi medici veterinari, dr. Vitalis Levente Borka de la Vets 4 Wild din Tîrgu Mureș şi dr. George Vlad, de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB de la Petreşti, au operat un pui de urs, de 3 ani, care în urma unui accident rutier, a suferit o rană deschisă în zona pieptului şi o fractură de femur la unul dintre membre. ”Pacientul” este în continuare adăpostit în centrul de la Petreşti, evoluţia post-operatorie este bună și are toate şansele să-şi revină.

Puse față în față, cele două știri, la nici o lună diferență, lasă loc de multă interpretare. Iar Lumea, bula asta imensă de aer, mai rezistă suspendată în gol, datorită acestor oameni: o binecuvântare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jurnalist în țara unde aproape nimeni nu cumpără presă, dar toți dau citate de la tv sau on-line…

O parte din viața ta! Îmi place să vă scriu despre viitor. Optimist iremediabil. Vom …

Share
Share