BC Mureș se impune fără emoții la Baia Mare BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

BC Mureș se impune fără emoții la Baia Mare

În etapa a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a obținut sâmbătă cea de-a treia victorie a sezonului, din șase partide disputate. Mureșenii au învins la pas, în deplasare, formația nou promovată în Liga Națională, Olimpic Baia Mare, scor 63-88 (15-19, 17-23, 11-25, 20-21). După cu se poate observa și pe scor, „tigrii” au controlat jocul de la un cap la altul, câștigând toate cele patru sferturi ale întâlnirii disputate în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. Gazdele au ținut pasul în oarecare măsură doar în primul sfert, când, la jumătatea acestuia au reușit să preia avantajul la 10-9, apoi la 13-11. Deși au încheiat primul act cu doar 4 puncte avantaj, mureșenii păreau stăpâni pe joc. Surprizele vin însă atunci când te aștepți mai puțin, astfel încât concentrarea și seriozitate în abordare a jocului erau lucruri esențiale. Sfertul secund s-a desfăurat relativ echilibrat, cu BC Mureș în permanență în avantaj, dar acesta a ajuns la maximum 10 opuncte, astfel încât la pauza mare totul era posibil.

Seriozitate la reluare, avantaj decisiv înaintea finalului

De la vestiare a ieșit o echipă mureșeană motivată și soarta întâlnirii s-a decis opractic în sfertul trei. Elevii lui Szászgáspár Barnabás si George Trif au gestionat foarte bine partea a treia a meciului, câştigând cele 10 minute cu 25-11, ducând diferența la 24 de puncte (43-57). A fost un sfert în care au strălucit prin realizări Mohammed și Lazar, care au înscris împreună 14 puncte. Acest avantaj era deja unul liniștitor pentru o echipă experimentată. A fost un sfert în care BC Mureș a conservat rezultatul, reușind să păstreze avantajul la un nivel confortabil, rulând totodată tot lotul înscris pe foaie. La jumătatea ultimului sfert scorul era 50-76 și nu se mai punea problema unei reveniri a gazdelor. Mureșenii au încheit un joc fără emoții, obținând o victorie și de moral înaintea meciului din etapa a treia a FIBA Europe Cup, cu trei victorii consecutive în competiția internă. Meciul cu estonienii de la TLU/Kalev Tallin se va disputa marţi, 8 noiembrie.

Marcatori:

Municipal Olimpic: Macura 15 (1×3), Dumitrescu 10 (1), Movileanu 10 (2),  Pajkovic 8 (1), Ciotlăuș 7 (1), Pavlovic 5, Smith 4, L. Țibîrnă 2, Dunca 2.

BC Mureș: Mohammed 24 (3), Kalve 19 (3), Lazar 9, Martinic 8, Dapa 7 (1), Polyak 7 (1), Barham 5 (1), Santa 4, Borșa 3 (1), Cioacătă 2. Au mai jucat Daniel Popescu și Dragoș Andrei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE