Share
Home / Administratie / Compensaţii pentru proprietarii care nu-şi taie pădurile

Compensaţii pentru proprietarii care nu-şi taie pădurile

Senatorul liberal Cristian Chirteş a anunţat miercuri, 11 ianuarie, că prin decizia C 8679 din 2016, Comisia Europeană și-a dat acordul pentru acordarea de compensații pentru contravaloarea produselor pădurii pe care proprietarii nu le recoltează, datorită restricțiilor.

Potrivit senatorului liberal, decizia are în vedere perioada până în 2020, iar beneficiarii sunt persoane fizice și juridice de drept privat, care dețin zone de păduri cărora li se aplică restricții specifice de mediu”.

Plata anuală se va efectua pe hectar, în cuantum de maximum 500 euro/hectar, bugetul total estimat la nivel național fiind de 285 milioane lei. “Sunt onorat de faptul că am susținut și am contribuit, prin amendamentul meu pe Codul Silvic, la documentația care a stat la baza emiterii acestei decizii, de care vor beneficia mii de mureșeni, proprietari de suprafețe împădurite. În acest moment, voința politică a Guvernului este foarte importantă, în vederea aplicării deciziei Comisiei Europene. Din pozițiile pe care le ocup în comisiile de specialitate ale Senatului României, mă voi asigura că Executivul va aplica prevederile documentului European”, a declarat senatorul Cristian Chirteş, care deţine funcţiile de secretar al Comisiei pentru mediu şi membru al Comisiei pentru agricultură, silvicutură şi dezvoltare rurală.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Legea Vass Levente”, adoptată de Camera Deputaţilor

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, 16 mai, proiectul de lege …

Share
Share