BC Mureș pierde în prelungiri cu Steaua BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

BC Mureș pierde în prelungiri cu Steaua

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut după o repriză de prelungiri partida disputată sâmbătă seara pe teren propriu în compania formației Steaua CSM Eximbank București. Scorul final al întâlnrii a fost 87-93 (22-23, 20-20, 19-12, 17-23, 9-15), dar mureșenii au avut la un moment dat în mână victoria. Au controlat în mare parte primul sfert, dar lipsa coeziunii lotului care a suferit în ultimele zile câteva modificări esențiale au fost resimțite din plin. Bucureștenii se află pe locul secund al clasamentului, dar veneau după o serie negativă, cu înfrângere clară pe terenul liderului U-BT Cluj și una surprinzătoare cu Dinamo. O victorie în fața unei echipe aflate în derivă era mai mult decât necesară pentru oaspeți. Au reușit să încheie primul sfert cu avantaj minim, dar se baza mai mult pe sclipirile individuale ale lui Long și pe evoluțiile de sub panouri ale „uriașului” Cătălin Baciu. Oaspeții au beneficiat și de câteva decizii vehement contestate de către suporterii mureșenilor și au intrat la vestiare cu același avantaj minim, cu un sfert secund încheiat la egalitate.

Pe lângă inel și printre degete

Steaua a început mai bine sfertul trei, cu 6 puncte consecutive, dar „tigrii” au revenit și au egalat cu o serie reușită de Martinic, continuată de Djapa, după care noul sosit, Reed și-a dus echipa în avantaj. Sánta și Lázár au mărit avantajul mureșenilor la 6 puncte (57-51). Acest avantaj a fost păstrat până la ultima pauză. Alte decizii îndelung contestate de către gazde au făcut ca înainte de intrarea în a doua jumătate a ultimului act oaspeții să reușească egalarea la 68. Rămasă fără doi dintre jucătorii de „sub panou”, Lázár și Sánta, ambii eliminați pentru cinci greșeli personale, mureșenii au avut totuși șansa victoriei în ultimele secunde din cele 40 de minute regulamentare. Cel care a fost deseori eroul echipei, și de această dată cel mai bun marcator, Goran Martinic a tranformat doar una din liberele din ultimele secunde și a permis ca reușita lui Falkar să trimită meciul în prelungiri. Bineînțeles, ambele echipe erau în penalizare și orice contact putea fi sancționat cu două libere. Startul în prelungiri a fost favorabil mureșenilor, care au înscris 5 puncte în primele 45 de secunde, prin Reed și o „treiță” a lui Maritinic. Publicul era în extaz, dar acesta a fost temperat de evoluția scorului din următoarele trei minute din cele 5 suplimentare, în care oaspeții au înscris 9 puncte la rând. Coșul lui Kalve reușit când mai era peste un minut și jumătate de joc care a dus scorul la 85-87, dar a fost ultima șansă a mureșenilor. Anihilarea lituanianului Runkauskas a fost una din sarcinile uitate și acesta a mai pus 5 puncte în contul echipei sale. Mureșenilor nu le-au mai rămas decât șansele teoretice, care duc cel mai des la precipitare în atac. A fost oarecum o înfrângere nemeritată pentru BC Mureș, influențată și de un arbitraj modest, dar echipa suferă din nou la capitolul omogenitate, cu cei doi noi componenți car abia că au reușit să-și cunoască colegii.

 

Marcatori:

BC Murerș: Martinic 30 (4×3), Reed 14, Kalve 13 (1), Djapa 10 (1), Markovic 7 (1), Lazar 6, Santa 4, D, Popescu 3 (1).

Steaua CSM: Runkauskas 31 (6×3), Falkar 15, Dudzinski 13, Baciu 10, Long 9, Milesevic 8 (1), Mihai Paul 5 (1), Szijarto 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE