Două echipe de la UPM, în finala Energy Challenge 2017 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Două echipe de la UPM, în finala Energy Challenge 2017

Nouă echipe de studenți din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Târgu-Mureș și Timișoara sunt finalistele Energy Challenge 2017. Două dintre acestea reprezintă Universitatea “Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş. Echipele calificate vor beneficia  de o săptămână de training – Energy Challenge Academy. Marea finală va avea loc în aprilie 2017, la Târgu-Mureș, premiile pentru această ediţie fiind în valoare totală de peste 4.000 de euro.

Prima etapă a ediţiei din acest an a Energy Challenge a adunat idei și soluții tehnice inedite din partea a 17 echipe din şase centre universitare din țară: București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Târgu-Mureș și Timișoara. “Lucrările propuse au fost analizate de un juriu format din specialiști E.ON, în etapa următoare calificându-se nouă echipe dintre cele înscrise în competiție”, au transmis reprezentanţii Grupului E.ON, prin intermediul unui comunicat de presă.

Echipele finaliste vor participa în perioada 27 februarie – 3 martie, la Târgu-Mureș, la un training specializat – Energy Challenge Academy, ocazie cu care vor afla mai multe informații despre piața de energie și Grupul E.ON în România. “Totodată, echipele vor avea posibilitatea de a dezvolta ideea cu care s-au înscris în concurs sau de a primi sfaturi de la specialiștii în domenii tehnice și resurse umane. Marea finală va avea loc în luna aprilie, la Târgu-Mureș, și va desemna cele mai bune trei proiecte ale ediției Energy Challenge 2017, respectiv, câștigătorii premiilor puse în joc”, se precizează în comunicat.

Despre Energy Challenge

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia 2017 este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi. În 2015, proiectul câştigător a fost „PCM – Phone controlled meter” (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă) iar membrii echipei „Team der Zukunft” au primit câte o tabletă iPad.

În 2016, membrii echipei câştigătoare, „Future Energy”, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E- mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât  proiectul câştigător „Car to grid” a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE