Share
Home / Sanatate / Curs despre urgențele pediatrice, la Centrul de Pregătire în Medicină de Urgență și Dezastre

Curs despre urgențele pediatrice, la Centrul de Pregătire în Medicină de Urgență și Dezastre

Centrul Național de Pregătire în Medicină de Urgență și Dezastre din Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 25 – 26 mai, cursul Advanced Pediatric Life Support. Cursul, implementat în anul 1984 în Statele Unite ale Americii și gândit ca un curriculum pentru ceea ce înseamnă urgențele pediatrice, este un pachet complet de diagnostic și tratament al acestora.

Potrivit organizatorilor, cursul se adresează medicilor specialişti şi rezidenţi în pediatrie, medicină de urgenţă, chirurgie pediatrică, şi în general tuturor celor care vin în contact cu pacientul pediatric.
„Programul se desfășoară pe parcursul a două zile, însumând 14,5 ore de curs şi include atât module tip curs, cât şi staţii de demonstraţii practice şi scenarii de caz.
Numărul maxim de cursanţi este 30. Participanţii vor primi manualul APLS: The Pediatric Emergency Medicine Resource, Fifth Edition, pentru a se putea pregăti înainte de curs. APLS este un curs acreditat de American Academy of Pediatrics (AAP) şi American College of Emergency Physicians (ACEP). Cursul va fi acreditat cu puncte EMC”, se transmite pe pagina Fundației pentru SMURD.

Programul asigură instruire pentru: recunoaşterea şi evaluarea copilului grav bolnav, managementul avansat al căilor aeriene, managementul urgenţelor medicale şi cardiovasculare, managementul urgenţelor neonatale, abordarea copilului cu traumă şi intoxicaţii, abordarea copilului abuzat şi a celui cu nevoi speciale și tehnici speciale de administrare a medicației: linia intraosoasă.
În ceea ce privește taxele de participare la curs, medicii specialişti vor plăti 700 lei, iar medicii rezidenți vor plăti 550 lei. Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul www.aplsonline.com sau la adresa de e-mail: diana.moldovan@fundatiapentrusmurd.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Simulare de accident

Liga Studenților din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș …

Share
Share