„Vampirii” 2017 la Sighişoara: peste 30 de filme înscrise la festival! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 622 Vizualizări

„Vampirii” 2017 la Sighişoara: peste 30 de filme înscrise la festival!

Peste 30 de producţii cinematografice au fost înscrise la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte şi Film „Vampirii” (International Vampire Film and Arts Festival – IVFAF), care se desfăşoară la Sighişoara până duminică, dintre care 14 au fost nominalizate pentru Trofeul Ţăruşul de Aur.
În acest an, din totalul de 26 de filme scurte înscrise în festival, pentru trofeul Ţăruşul de Aur au fost nominalizate peliculele Love Bites, PYOTR495, Veneranda, Gaslight Grail, Jules D, Chateau Sauvignon, Angelystor, Lovely Creature, Restricted Diet şi Vain, în timp ce între filmele de lung metraj nominalizate se regăsesc Monsters Among Men, Dark Legend, Vampariah şi Night Wachman.
„De la Stoker la Rice, de la Nosferatu până la clasicul Hammer pe Twilight, The Strain şi dincolo de el, genul „Vampire” este subiectul cel mai durabil şi mai influent al horror-ului, filmul interzis, televiziunea, literatura, teatrul, jocurile şi noua mass-media. Viziunea noastră la IVFAF este de a reuni creatorii de vampiri, experţi şi fani din întreaga regiune pentru un program intensiv de patru zile de proiecţii de film, lecturi literare, seminarii şi o conferinţă academică. Suntem onoraţi că magnifica Cetate Medievală din Sighişoara s-a oferit să găzduiască IVFAF şi mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat să realizăm acest eveniment. Transilvania posedă multe comori şi, dacă aveţi timp să exploraţi această parte dramatică şi fascinantă a lumii, vă recomandăm să utilizaţi serviciile Manuelei şi a echipei sale din „Pământul lui Dracula”, susţin organizatorii IVFAF, Craig Hooper, lector la Universitatea South Wales, şi Peter Phillips, managerul companiei britanice Xanadu, pe site-ul manifestării.
Potrivit organizatorilor, pe lângă cele 26 filme scurte înscrise în concurs, şapte filme de lung metraj, în cadrul evenimentului vor rula şi filmele care au câştigat anul trecut Ţăruşul de Aur, „Exposure” la categoria film scurt şi „Aaron’s Blood”, la categoria film de lung metraj.
A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte şi Film „Vampirii” de la Sighişoara a debutat joi seara cu proiecţii de filme, care au fost urmate, vineri, de o dezbatere academică cu tema „Copiii de noapte – Vampirul în cultura populară”, la care au participat reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu din SUA, care a cuprins trei paneluri: „Intertextualitatea vampirică”, „Vampirismul şi criza culturală” şi „Evoluţia vampirică şi consumul remarcabil.”
Dezbaterile vor fi continuate sâmbătă cu panelurile „Vampiri în cultura braziliană”, „Vampirismul în timp şi spaţiu”, „Vampirismul – Tradiţia şi Tranziţia”, iar cu această ocazie vor fi definite şi o serie de reguli de vampirologie.
Festivalul Internaţional de Arte şi Film „Vampirii” (International Vampire Film and Arts Festival – IVFAF), a cărei primă ediţie a fost organizată anul trecut la Sighişoara, a fost inclus în Top 100 Festivaluri de Film din Lume de către prestigiosul website www.filmfestivals.com, se arată într-o adresă trimisă Primăriei Sighişoara de către organizatorii evenimentului.
Obiectivul declarat al acestui festival este afirmarea sa ca principală industrie de festival de artă multimedia având ca temă vampirii şi genul horror asociat acestei teme şi, de asemenea, să promoveze împrejurimile unice şi frumoase pe care Sighişoara şi Transilvania le oferă ca decor pentru festival.
Organizatorii şi-au propus ca acest festival să se concentreze asupra filmelor, dar să acopere şi mediul academic, televiziunea, literatura, teatrul, muzica, dansul, body art, efectele vizuale speciale, jocurile şi moda.
Ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional de Arte şi Film „Vampirii”, care a avut loc în luna mai, în Cetatea Medievală Sighişoara, a consemnat două premiere mondiale: a fost pentru prima oară în lume când a avut loc un astfel de eveniment având ca temă vampirii, iar în cadrul acestuia a fost lansat, în premieră mondială, filmul ”Aaron’s Blood” (Sângele lui Aaron), chiar în prezenţa celui care a deţinut rolul principal, actorul James Martinez.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE