Share
Home / Life style / Spune-mi cine ești, ca să-ți spun cu ce vin te însoțești

Spune-mi cine ești, ca să-ți spun cu ce vin te însoțești

Vinul pe care îl bei de obicei spune mai multe despre tine decât horoscopul pe care îl asculți dimineața la intersecția aglomerată, încercând, în același timp, să-ți aduci aminte dacă ai rezervat masa pentru cina de vineri la restaurantul tău preferat. Se pare că obiceiurile tale sociale diferă în funcție de culoarea vinului. Până la urmă, papilele gustative nu sunt atât de importante pe cât credem pentru alegerea vinului perfect și se subordonează inevitabil tipului de personalitate.

Roșu, alb, rosé? Cine alege, de fapt? Dacă am avea o hartă cu puncte bine stabilite, precise, care să ne ajute să ajungem la destinație mult mai repede, am reduce totul la o alegere sigură și fără echivoc. Prin anii 1920, Carl Jung, celebrul medic elvețian, vorbea cu pasiune despre tipare de personalitate și modul în care pot fi împărțite, însă harta nu era de găsit atunci. 20 de ani mai târziu, inspirate de ideile revoluționare ale lui Jung, Katherine Cook Briggs și Isabel Briggs Myers, mamă și fiică, găsesc harta și propun propria metoda de descifrare a tiparelor de personalitate. Iată cum nu mai trebuie să alergi după vin, ca să-ți spun cine ești. Deși poți avea oricând o altă opțiune, preferința rămâne aceeași.

  • Ești plin de pasiune și carismă, ai încredere în tine și în cei din jurul tău. Ești altruist și prietenos. Nu sunt mulți ca tine. Ești intuitiv și elocvent. Fascinezi. Deschizi inimi și minți. Îi molipsești pe toți cu entuziasmul tău. Orice ai face, nu vei trece niciodată neobservat. Dacă ai toate aceste trăsături la un loc, studiile recente te identifică ca băutor de rosé. La nivel de gamă premium, cum altfel? Un rosé care te incită cu siguranță cu notele fructate îmbinându-se armonios cu cele florale, fructe roșii, mure, cireșe și nuanțe vegetale, într-un final apoteotic tonic și rafinat de iarbă și cafea. Nimic nu ți se potrivește mai bine decât un rosé plin de prospețime, care poate acoperi o diversitate de preparate culinare, de la fructele de mare, peștele, preparatele mediteraneene ușoare, cele din carne de porc, pui sau curcan, până la desertul cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neînsiropate. Este ceea ce dobrogenii de la Crama Histria îți propun ca alternativă estivală de excepție: Ammos Rosé 2016, primul brand premium al Cramei Histria.

 

  • Ești plin de energie și inițiativă, uneori idealist în adevăratul sens al cuvântului, calm, rezervat, timid, dar cu o flacără interioară și o pasiune care arde. E același flux de energii ca atunci când te lași abandonat sprințarei arome de flori de câmp, completată amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice. Nu poate fi decât inconfundabilul Ammos Alb 2016, pe care cei de la Crama Histria l-au lansat în această vară. Tot ei îți propun să nu îl lași singur, ci să îi pui alături pește marin sau de apă dulce, fructe de mare, carne de pui, curcan, brânzeturi sau preparate mediteraneene, gustări din șuncă, ficat de gâscă, diverse antreuri, salate.

 

  • Stimulativ și extrovertit, ești întotdeauna sufletul petrecerii. Ești cald și sensibil, căutând armonie și stabilitate. Eviți orice situație conflictuală. Ești organizat și ordonat, responsabil și practic, un exemplu de urmat. Tradițional, conservator, sofisticat, la fel ca mirosul complex de coacăze, mure și cireșe negre, îmbogățit cu valențe lemnoase, din fiecare picătură de Mirachi Merlot de la Crama Histria. Specialiștii Cramei recomandă acest vin și pentru potențialul său de învechire de 4-5 ani la sticlă, pentru a-și îmbogăți și rafina buchetul. Se recomandă a fi servit la temperaturi de 16°-18°C, alături de preparate pe baza de carne roșie, în mod special cu o rețetă dobrogeană de miel copt în cocă și brânză învechită de oaie.

Aromele estivale pe care cramele noi ni le propun pot dezvălui astfel valențe necunoscute ale propriei personalități. Vom înțelege mai multe despre cine suntem și despre alegerile pe care le facem în fiecare pahar de vin…cu personalitate.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un cunoscut complex turistic mureșean pune la bătaie patru locuri la masa de Revelion! Le poți câștiga cu un like și cu ceva noroc.

Pentru cei care preferă să își petreacă noaptea dintre ani la restaurant, Darina are o …

Share
Share