Home / Administratie / UPDATE: Cod portocaliu de vijelii în județul Mureș. Arbori doborâţi, întreruperea curentului

UPDATE: Cod portocaliu de vijelii în județul Mureș. Arbori doborâţi, întreruperea curentului

Distribuie

UPDATE 9 Luni, 18 septembrie. 7.30 Pompierii târgumureşeni au intervenit, în această dimineaţă, pentru a degaja un copac căzut pe carosabil pe strada Revoluţiei din Tîrgu Mureş. 

Aproape 3000 de consumatori sunt nealimentaţi cu energie electrică: 725 de consumatori din satele Pădureni, Mura Mare, Mura Mică, Iara de Mureş, Sângeru de Pădure şi Ilioara, 1136 de consumatori din comuna Saschiz, 457 de consumatori din Stânceni, Ciubotani şi Meştera şi 539 de consumatori din Miercurea Nirajului.

 

UPDATE 8 21.55 Localitățile Valea Izvoarelor, Sărmaşu, Sărmăşel, Sărmăşel Gară au fost realimentate integral, în schimb au fost afectate 55 PT-uri din trei comune cu satele aferente – Lunca Bradului, Stânceni şi Răstolița –  2199 de consumatori fiind nealimentați.

UPDATE 7 21.13 În urma fenomenelor meteo sunt nealimentaţi cu energie electrică 1355 de consumatori, 14 PT-uri din patru localităţi – Valea Izvoarelor, Sărmaş, Sărmăşel, Sărmăşel Gară, potrivit ISU Horea Mureş.

UPDATE 6 20.32. ANM a prelungit avertizarea cod portocaliu pentru județul Mureș până la ora 21.30

UPDATE 5 20.10 Trenul Interegio 145, cu deplasare de la București la Tîrgu Mureș. între Stânceni și Lunca Bradului este oprit, pe calea ferată sunt căzuți doi arbori, pe care o echipă de la CFR a fost solicitată să îi îndepărteze.

Un alt copac a căzut pe alee pe strada Argeșului din cartierul Cornișa din Tîrgu Mureș, patru pompieri fiind trimiși să intervină.

Doi copaci doborâți de furtună au blocat drumul de la Scaunul Domnului spre Deda Bistra, patru subofițeri din Grupa de Intervenție Deda au fost trimiși pentru a degaja drumul.

UPDATE 4 19.28. Un copac s-a prăbușit peste un autoturism pe strada Someșului în Tîrgu Mureș.

UPDATE 3 19.22. Pompierii din Detașamentul Reghin au fost solicitați să degajeze drumul spre satul Ciubotani, unde un brad a fost doborât de furtună pe unul dintre sensurile de mers.

UPDATE 2 19.18. De puțin timp, ISU a anunțat că un sens de mers între Sânmărtinu de Câmpie și Crăiești este blocat, din cauza arborilor căzuți pe șosea. Pentru degajarea drumului intervin pompierii de la Râciu.

UPDATE 19.10. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea Mureș a fost sesizat deja cu privire la mai multe incidente cauzate de furtună. Astfel, la Luduș, acoperișul unei case a fost avariat, în Tîrgu Mureș, un copac a căzut pe carosabil pe strada Aurel Filimon, smuls de furtună, iar în localitatea Petelea, acoperișul unei case a fost distrus și a fost afectată rețeaua electrică, în urma ruperii unor fire electrice. 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Mureș o avertizare cod portocaliu de vijelii până la ora 19.30. Se vor semnala: intensificări ale vântului ce local vor depăși la rafală viteza de 90 km/h care trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse ce vor cumula 15 – 20 l/mp.

Sunt vizate localitățile: Tîrgu Mureș, Miercurea Nirajului, Reghin, Sarmașu, Ungheni, Acățari, Aluniș, Băla, Band, Batoș, Beica de Jos, Bereni, Brâncovenești, Breaza, Ceuașu de Câmpie, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Corunca, Cozma, Crăciunești, Crăiești, Cristești, Deda, Eremitu, Ernei, Fărăgău, Gălești, Gheorghe Doja, Glodeni, Gornești, Grebenișu de Câmpie, Gurghiu, Hodac, Hodoșa, Ibănești, Iclănzel, Ideciu de Jos, Livezeni, Lunca, Lunca Bradului, Mădăraș, Măgherani, Miheșu de Câmpie, Pănet, Papiu Ilarian, Păsăreni, Petelea, Pogăceaua, Râciu, Răstolița, Rușii-Munți, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sânger, Sânpetru de Câmpie, Sântana de Mureș, Șăulia, Șincai, Solovăstru, Stânceni, Suplac, Suseni, Tăureni, Valea Largă, Vărgata, Viișoara, Voivodeni, Zagăr, Zau de Câmpie.

Foto: ISU Horea Mureș, intervenție pe Serpentina Veche din Tîrgu Mureș, unde un copac care s-a rupt punea în pericol rețeaua electrică


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.